![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z menu rozwijanym, a mianowicie mam menu w formie <ul> <li> i jest ono rozwijane po najechaniu, a chciałbym aby było rozwinięte po kliknięciu. Szukałem w google ale znalazłem rozwiązania tylko dla divów a nie dla ul li. Wiem, że w CSSach podobno nie da rady tego zrobić a z JS jestem noga. Czy ktoś wie jak to rozwiązać albo zna stronę gdzie takie rozwiązanie będzie opisane? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż jakis kod.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeśli Ci powiem, że w CSS się da i to nawet na dwa sposoby?
![]() Co do JS - wystarczy przy kliku przełączać np. klasę .open przy pomocy choćby elem.classList.toggle. Oczywiście tej klasie dodajesz obecne style z :hover -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypadałoby najpierw poczytać co to wgl robi i jak działa… musiałbyś dorobić odpowiedni link w menu. Lepiej to zrobić w js
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 4 Dołączył: 7.11.2012 Skąd: Połaniec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szukaj w guglu jquery ul li click function toggle
jest masa gotowców i przykładów które tylko zobaczysz i bedziesz wiedział o co kaman |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 07:16 |