![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam następujący problem. Otóż zrobiłem sobie prosty, płynny szablon:
ważne jest, że div strona nie ma przypisanej stałej szerokości. teraz wewnątrz niego chcę umieścić tabelę, która będzie miała 100% jego długości:
i tutaj pojawia się problem. otóż cywilizowane przeglądarki (ff, opera) interpretują że 100% szerokości diva jest to cały jego obszar zawartości (bez marginesów i obramowań. efekt uzyskany wygląda następująco: ![]() IE7 interpretuje inaczej inaczej 100% szerokości diva jako jego obszar zawartości + marginesy, przez co tabela rozciąga się (i przy okazji diva) na całą dostępną szerokość ekranu oraz wyjeżdża poza region prawy. ![]() moje pytanie więc brzmi, jak zrobić tabelę, która wypełni 100% diva o automatycznej szerokości w IE7? poniżej zamieszczam cały kod strony jakby ktoś był tak dobry i chciał to przetestować u siebie ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz ustawić tabelę na 98 lub 99%, jeśli potrzebujesz 100% dla innych przeglądarek to nie widzę innej rady jak dodanie komentarza warunkowego. Można też spróbować różnych innych sztuczek - np. dać tabeli float czy position:relavite (czasem działa cuda w IE).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 04:18 |