![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
interesuje mnie zrobienie efektu "przewracanych" stron zastosowanego na środkowej chmurze na stronie volkswagen . Czy ktoś wie jak się do tego zabrać? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak podany link ma się do odwracanych stron przy kolejnych pozycjach menu?
W tej stronie którą podałam jako wzór zdjęcia nie zmieniają się przy hoverze ale przy kolejnym linku z menu. Ma ktoś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak, że Cię naprowadziłem na rozwiązanie. Trzeba wykorzystać transformacje 3D z CSS3. Efekty na kartce niewiele różnią się od podanych przez Ciebie, parę zmian i miałbyś to co na Twojej stronie.
Chcesz gotowca, znajdź. Ten post edytował trueblue 11.05.2014, 18:07:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://wowslider.com/wowslider-free-setup.zip
http://wowslider.com/slideshow-javascript-...-page-demo.html -> Book Ten post edytował Damonsson 11.05.2014, 18:49:39 |
|
|
![]()
|
|
wowslider jest super nie da się ukryć
efekt idealny dziękuję za tę podpowiedź dziękuje też za przesłany link do tutoriala nie chcę gotowca, chcę rady, wskazówki wiem, że jest google gdzie można znaleźć wszystko teoretycznie, ale nie mam pojęcia niestety jak swój "problem" właściwie nazwać, co by znaleźć rozwiązanie dlatego raz jeszcze od początku opisowo: mój problem wciąż jednak ten sam : co zrobić żeby "slajdy" zmieniały się wraz z przejściem do kolejnej pozycji menu? próbowałam nałożyć na siebie kilka div. każdy z atrybutem do ktorego będzie odsyłać dana pozycja menu, ale nie mam pojęcia jak to zrobić by były widoczne pojedynczo, nie wszystkie naraz nałożone na siebie próbowałam z z-index określonym dla div i div:active, no ale to chyba nie był najmądrzejszy pomysł, bo nie działało ktoś ma jeszcze do mnie cierpliwość? Ps. myślę, że może opacity by zadziałało, ale wciąż jak to połączyć by opacity div zmieniała się przy kliknięciu na link do tego div? O_o Udało mi się osiągnąć planowany efekt, ale niestety w ie wygląda to zupełnie inaczej niż planowane. Google przeszukane, w miarę własnych możliwości próbowałam z matrixem rozwiązać problem, oraz znalezionym gdzieś transformowaniem oddzielnie obu stron jednej rotateY(360deg) i drugiej rotateY(180deg) zamiast przekręcania całej kartki jednocześnie, niestety bezkutecznie. w IE 10 brak zadowlających efektów. Jakieś nowe wskazówki? Dobre rady? Do podejrzenia Odwiedź moją stronę Ten post edytował ABDOO 12.05.2014, 10:02:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.04.2025 - 05:51 |