![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś czas temu zakładałem temat dotyczący tego zagadnienia ale poradziłem się z tym problemem.
Jednak mam pewne wątpliwości. Mianowicie. Chciałbym alby sam div z tłem bez żadnego tekstu był moim linkiem a po najechaniu zmieniał tło. Napotkałem 2 rozwiązania. 1.
Wstawiam tekst do diva i przesuwam go tak by nie był widoczny. Jednak moim zdaniem jest to trchę złe rozwiązanie ponieważ po zmneijszeniu strony tekst widoczny jest po lewej stronie. 2. Na ten 2 sposób wpadłęm sam. Działa tak jak chcę, jednak usłyszałem że jest to bardzo zły sposób i nie powinno tak się robić. I tutaj moje pytanie. Czy ten mój 2 sposób jest naprawdę niepoprawny ? Jeżeli tak to w jaki inny spób mogę uzyskać taki efekt ? Ten post edytował matwiej 9.03.2012, 12:03:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robiąc z elementu liniowego (a) element blokowy (display: block) i podając mu tło (backgroud: url(../path/to/image.jpg) )
|
|
|
--gość-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Div nie może być linkiem, możesz mu nadać atrybut :hover dzięki czemu będzie zmieniał tło, wygląd, jak libk, ale nie może być linkiem.
Musisz zrobić z a element blokowy i nadać mu wymiar, tło. Zgodnie ze specyfikacją elementy liniowe nie mogą zawierać elementów blokowych. A jest elementem liniowym, możesz zmienić jego sposób wyświetlania na blokowy. ale to nie zmienia faktu, że w gruncie rzeczy jest elementem liniowym. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 07:59 |