![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Mam problem z divami. Umieszczam 3 divy obok siebie w innym divie, ich wysokość musi być automatyczna, gdyż jest tam tekst, którego rozmiar będzie różnej wysokości. A pod tymi głównym divem, w którym są te trzy będzie inny na całą szerokość. Problem polega na tym, iż divy z treścią nie rozsuwają się.
To powinno dać efekt, że tło tych pól wszystkich jest żółte, a pasek stopki czerwonej jest na dole. ![]() Ten post edytował arkos 7.02.2012, 12:23:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to Ci chodzi?
* http://matthewjamestaylor.com/blog/equal-h...er-css-no-hacks * http://matthewjamestaylor.com/blog/ultimat...tyle-pixels.htm ? -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie, skopiuj sobie ten kod do notatnika, np. i zobacz jak to wygląda.
Stopka jest na samej górze, gdzie zaczynają się te trzy divy. Niezależnie ile tych divów jest, jeżeli ustawię, w którymś float to tak się dzieje, stopka idzie na samą górę, a nie jest pod divem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj dodać nad div'em #footer:
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem, nic.
|
|
|
![]()
|
|
No ale u mnie działa, albo nie rozumiem, hm.
![]() Dodaj też tak gdzie się kończy div #bottom to samo.
Powód edycji: [strife]: Update
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
LóL
![]() Przedtem robiłem i nie działało mi, nie wiem co mu się odmieniło hehe. PS. To był tylko krótki wycinek (to co wstawiłem na forum) co podałem z szablonu strony i trochę przerobiony. Dzięki! Ten post edytował arkos 7.02.2012, 16:36:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.05.2025 - 07:30 |