![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 284 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2007 Skąd: Globalna wioska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak powinien wyglądać HTML oraz CSS aby do h2 dodać na początku obrazek i żeby było wszystko w jednej linii (vertical-align:middle)
Całość będzie się mieścić w div:
Ten post edytował Tom:-) 5.09.2011, 00:35:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście obrazek musi mieć id="obrazek" -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 284 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2007 Skąd: Globalna wioska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robiłem tak wcześniej i nie było trybiło. Przemęczenie górą a pytanie błache. To jeszcze jedno pytanie (proszę o wyrozumiałość). Czy da się w pionie wypośrodkować elementy bez używania padding-top?
Ten post edytował Tom:-) 5.09.2011, 02:27:37 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby tekst h2 rozpoczynał się obrazkiem, najlepiej rozwiązać to w ten sposób:
Aby dodatkowo wyśrodkować go w pionie, należy dodatkowo dopisać do niego klasę: gdzie oczywiście nie wpisujesz przykładowych 10px, tylko wysokość otaczającego elementu. Ten post edytował gargamel 5.09.2011, 13:12:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może chodzi Ci o wyśrodkowanie absolutne - DEAD CENTER
![]() Poeksperymentuj sobie zmieniając rozdzielczość, rozmiar okna przeglądarki itp. Czerwony prostokąt jest ZAWSZE na środku. Ten post edytował sadistic_son 5.09.2011, 15:08:15 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Każdy post jest pomocny i za to dziękuję. Uważam że
Kod h2 { background-image:url('sciezka/do/obrazka.jpg'); background-repeat:no-repeat; background-position: left center; } wygląda najbardziej pro -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2025 - 15:07 |