![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Czy zna ktoś może jakiś skrypt bądź pomoże mi napisać który powodował by, ze po najechaniu na zdjęcie pokazywało by się w nowym okienku ale nie typu POP-UP tylko w formie np. div'a który sie wyświetla nad zawartością. Da sie takie coś zrobić w CSS? A jeśli nie to jak moge wykonać coś podobnego używając tego w mniej więcej taki sposób:
Mniej więcej, żeby tak taki div wyglądał. Chciałbym również, żeby gdy "zjadę " myszką z powiększonego obrazka on automatycznie znikał. Jak to "opakować" w JavaScript? Ten post edytował patryk9200 10.08.2009, 23:29:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej?
Użyj gotowców... Fraza dla google: lightbox -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thickbox też będzie dobry
![]() eventualnie jak chcesz się bawić sam pobaw się z position:absolute dla diva i display oraz z-index... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodzi mi o coś w rodzaju lightbox, on przykrywa całą stronę a ja chcę żeby tylko pojawiała się miniaturka, wolę nie używać "kombajnów" do tego. Szukam małego prostego skryptu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodzi mi o coś w rodzaju lightbox, on przykrywa całą stronę a ja chcę żeby tylko pojawiała się miniaturka, wolę nie używać "kombajnów" do tego. Szukam małego prostego skryptu. To będzie go trzeba napisać samemu... A i tak pewnie do napisania go użyjesz "kombajnu", aby skrypt działał na wszystkich przeglądarkach. Porady dostałeś... -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 33 Dołączył: 30.01.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie chcesz kombajnu to weź lightbox w wersji 1:
http://www.huddletogether.com/projects/lightbox/ Usuniesz plik overlay.png i nie będzie ci przykrywało strony (chyba - sprawdź) -------------------- http://rafal.brzezinski.me - skrypty, tutoriale i inne.
Jeśli udało Ci się rozwiązać problem podziękuj osobom, które ci pomogły. |
|
|
![]()
|
|
Lightbox w ogóle odpada bo u mnie musi to działać przy akcji onmouseover i po zjechaniu z zdjęcia powiększenie powinno zniknąć.
Mniej więcej jak na tej stronie http://www.cino.ig.pl/index.php?a=opony&am...t=1&mode=0# tylko, że to zdarzenie do wywołania powiększenia musi mieć mniej więcej taki wygląd: i powiększało by zdjęcie do kturego link był by pobierane z elementu src.... Musi to działać na tej zasadzie po inny skrypt zamienia mi po kliknięciu w inny element zdjęcie metodą:
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
znalazłem ciekawy dymek na stronie http://americanautoparts.com.pl/zapytanie.html#skok po najechaniu na "i" koło formularza, jak zrobić coś takiego?
|
|
|
![]() ![]()
|
|
no przecież Ci dałem gotowy skrypt post wyżej. To jest właśnie overlib.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A zajrzeć w kod to nie potrafisz? Firebug w Firefoxie ci pomoże.
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
dobra znalazłem coś lepszego i prostego potrzebuję tylko lekkiej modyfikacji.
Na stroni http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12...mp;#entry646827 znajduje się artykuł jak stworzyć dymek, chciałbym tylko żeby ten dymek działał nie na znacznikach <a> tylko na dowolnych których atrybut name ma nazwę powieksz, i żeby zamiast pobierać dane z atrybutu title to pobierał z src i wstawiał go w kod tak żeby się zdjecie wyświetlało.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
wejdź na moją stornę co to Ci ją dałem w linku i nei marudź. wsadzasz se na co chcesz. dodajesz tylko onmousover i onmouseout.
Ludzie Ci pomagają, robią wszystko co chcesz, a Ty nadal marudzisz |
|
|
![]()
|
|
wejdź na moją stornę co to Ci ją dałem w linku i nei marudź. wsadzasz se na co chcesz. dodajesz tylko onmousover i onmouseout. Ludzie Ci pomagają, robią wszystko co chcesz, a Ty nadal marudzisz Wiem, że jestem wybredny:D ale skrypt musi być niewielki bo się w koncu tyle tego nagromadz, że strona kilka minut się będzie ładować. A jak sprawdziłem ta biblioteka ma setki linii kodu, potrzebuję czegoś wydajnego coś takiego jak znalazłem niewielkie a spełnia swoja funkcję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 33 Dołączył: 30.01.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to moze cos takiego:
albo jak chcesz tego tooltipa:
uzycie: -------------------- http://rafal.brzezinski.me - skrypty, tutoriale i inne.
Jeśli udało Ci się rozwiązać problem podziękuj osobom, które ci pomogły. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 00:48 |