![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem, nie mam pojęcia jak wstawić na swoją stronę miniaturki filmów z Youtube która po kliknięciu powiększy się do naturalnych rozmiarów i odtworzy film. Mniej więcej takie rozwiązanie widnieje na Facebooku. Zależy mi bardzo na tego typu motywie ponieważ piszę stronę o tematyce muzycznej więc klipów będzie dość sporo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że odpowiednio zapytany google powinien ci pomóc:
http://lmgtfy.com/?q=youtube+get+thumbnails -------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to żeby było małe okienko z filmem a po kliknięciu w nie powiększyło się do naturalnych rozmiarów i dopiero odtworzyło film na stronie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Jeżeli moja wypowiedź Ci pomogła użyj przycisku
![]() |
|
|
![]()
|
|
Z tego co opisuje kolega w drugim poście chodzi dokładnie o to samo. Ale tu zaczyna się kolejny problem ponieważ po wklepaniu go do mojego HTML'a, po prostu nic się nie dzieje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz wczytaną bibliotekę jQuery?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bede podawal gotowego rozmwiazania (moze w ostatecznosci)
zrob podstrone gdzie dodajesz link w formularzu np do bazy mysql kolejna podstrone gdzie bedzie wyswietlalo cala zawartosc czyli napisz kod ktory wyciaga z linku id filmu jesli juz to zrobisz to wszystko z gorki wstawiasz ID wszysedze gdzie chcesz np.. minaiturki http://img.youtube.com/vi/[TUTAJ_ID]/0.jpg ewentualnie molby skorzystac z API youtube |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest proste.
Wchodząc na you tube , albo przeglądając filmy w swoim menadżerze filmów należy najpierw uruchomić film do wglądu. Później pod ekranem play i pełny ekran znajdź przycisk umieść. Po naciśnięciu ukarze się kod html gotowy do wklejenia na jakąś stronę. Wiem bo sam zamieszczam filmy na swojej stronie . Więc chyba pomogłem. Możesz też zmieniać wielkość pliku wideo z you tube przez zmiane pixeli. ![]() Ten post edytował dapon 5.03.2013, 00:46:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 03:57 |