![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Zrobiłem strone w html i css. Nie nadawałem atrybutu wysokości dla div'ów. Gdy strona nie przekracza wysokości monitora jest okey... problem natomiast pojawia się gdy długość strony wykracza poza długość monitora, wtedy całą strona przesuwa się w lewo. Kurcze sam nie wiem co z tym fantem zrobić, może ktoś z Was podsunie mi jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiele osób podsunie ci pomysł tylko pokaż kod.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem problem.
Problem tkwi w wysokości głównego diva. Gdy ustawie jego atrybut: height na 2000px; wtedy strona nie skacze, jednak problem polega na tym, że jedne strony są krótsze a inne dłuższe, i sztywne ustawienie odpada. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj
Height: Milion px; ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 3 Dołączył: 3.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli oczekujesz pomocy i odpowiedzi... to może pokaż kod.. bo tak to nawet nie ma jak stwierdzić co sknociłeś w kodzie :/
|
|
|
![]()
|
|
Wiele osób podsunie ci pomysł tylko pokaż kod. Dobrze Panowie tak będzie prościej. Strona mieści się pod adresem: computersystem.pl, gdy przechodzimy z zakładki strona główna do zakładki aktualności, strona przesuwa się w lewo. Doszedłem do tego, że problemem jest różna długość tekstu. Dodając height np 2000px do diva TOP, problem znika, ale to nie jest dobre rozwiązanie. Macie może jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 3 Dołączył: 3.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yyy spróbuj usunąć z #TOP height:100%
Takie ustawienie powoduje że strona sobie automatycznie ustawia to co potrzebuje w zależności od wysokości (dopasowuje się, kiedyś miałem podobny problem.. i przy wartości Auto strona miała niestety tendencję do rozjeżdżania się ![]() Ten post edytował rossecki 16.12.2011, 14:42:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 5 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem może tkwić w tym że masz jakiegoś diva nie zamkniętego i do tego pusty bajt na początku pliku
zobacz poprawnosc strony -------------------- Polecam Jastrzębia Góra, serwis o nadmorskiej miejscowości.
|
|
|
![]()
|
|
yyy spróbuj usunąć z #TOP height:100% Usunięte, problem pozostał :/ Problem może tkwić w tym że masz jakiegoś diva nie zamkniętego i do tego pusty bajt na początku pliku zobacz poprawnosc strony Dziękuję grzeee, zacznę od poprawy błędów. Co do pustego bajtu to bardzo możliwe, w kodzie źródłowym jest jakiś dziwny znaczek i trochę pustego miejsca, jednak jeszcze nie wiem jak to znaleźć... Ten post edytował james8 16.12.2011, 14:52:01 |
|
|
![]()
|
|
A tak z ciekawości.. spróbuj zwiększyć szerokość głównego kontenera o 10px.. i zobacz co się stanie
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przesuwa się, bo się scroll pojawia po prawej stronie, nic w tym nadzwyczajnego nie widzę.
|
|
|
![]()
|
|
Błędy usunięte:
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...Validator%2F1.2 Niestety strona nadal jeździ jak po lodzie wrrr... Przesuwa się, bo się scroll pojawia po prawej stronie, nic w tym nadzwyczajnego nie widzę. Faktycznie, możesz mieć rację, z prawej strony pojawia się pasek przewijania, przez co strona przesuwa się w lewo!!!! BINGO!!!! Dziękuje Panowie, szukałbym tego w nieskończoność, a problem okazał się bardzo prosty ![]() Ten post edytował james8 16.12.2011, 15:58:23 |
|
|
![]()
|
|
You made my day
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.05.2025 - 04:26 |