![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
wybacznie za byc moze wielkorotnie wyjasniany problem ale poki co nie znalazlem wyjasnienia otoz : mam kontroler : <? $tablica['pudelko1'] = 'zapalki'; $tablica['pudelko2'] = 'fajki'; $tablica['pudelko3'] = 'gumki'; $this->load->view('jakis_widok', $tablica); ?> przekazuje $tablice do widoku. w zwiazku z tym ze przekazujac $tablice mam dostep do danych ( przynajmniej tak mi sie wydaje ) poprzez liste zmiennych czyli w tym przypadku $pudelko1, $pudelko2 i $pudelko3 wiec widok .html : ... foreach ( $pudelko1 as $klucz) { echo $klucz; } // itd. ... no ale bywaja przypadki kiedy moj kontroler bedzie wygladal tak : ... //petle i operacje dajace rozna wartosc dla $zmienna for ( warunek ) { $zmienna = ......; $tablica[$zmienna] = '......'; } $this->load->view('jakis_widok', $tablica); ... jak w takim przypadku kiedy $zmienna przymuje rozne wartosci mozna sie odwolac w widoku do wlasnie zmiennej? bo ... foreach ( $zmienna as $ klucz ) { echo $klucz; } ... nie ma szans dzialac ![]() czy jest na to jakis sposob zeby nie uzywac w widoku nazw indeksow pol tablicy? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 1 Dołączył: 23.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam i dziekuje za odpowiedz z tym ze w ten sposob to to rozumiem i dziala
![]() moze sie nie do konca jasno wyrazilem w kazdym razie mam kontroler: kontroler oraz mam widok : widok i chodzi mi o to jak majac w kontrolerze jako klucz zmienna ( w tym wypadku w kontrolerze jest to $item ) odwolac sie pozniej do niej w widoku bo nie da sie tego zrobic ani przez nazwe tablicy : Kod <? foreach ($tablica as $data) { echo $data; } ?> ani tez przez nazwe tej zmiennej tj. : Kod <? foreach ($item as $data) { echo $data; } ?> wobec tego jak nalezaloby to zrobic? no mam nadzieje ze teraz jasniej sie wyrazilem o co mi chodzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widok
-------------------- "Don't tell me you want a bridge - show me the canyon you want to cross" Giuseppe Delena
|
|
|
![]()
|
|
cos nie bardzo chyba
![]() dostaje takie bledy - cyklicznie tyle ile pozycji w bazie danych skad pobierane sa rekordy ) : A PHP Error was encountered Severity: Warning Message: Illegal offset type Filename: controllers/test3.php Line Number: 8 A PHP Error was encountered Severity: Notice Message: Undefined variable: id Filename: views/test3.php Line Number: 9 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ej a nie powinno byc:
klucz w $tablica nie moze byc zmienny bo potem czemu view ma go czytac jako 'item'? z palca wiec wszystko sie moze zdarzyc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:53 |