![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem początkujący z frameworkiem Codeigniter 3 i mam problem z sesją zapisywaną w plikach. Przykładowy kontroler w którym korzystam z sesji ma następujący kod:
Konfiguracja sesji jest następująca:
Jak widać pliki sesji mają być zapisywane w katalogu "application/cache/sessions" na serwerze co też się dzieje, problem z tym że z czasem w tym katalogu zbiera się dosłownie setki plików z danymi starej już nieaktualnej sesji. Jak zrobić żeby pliki starej sesji się usuwały automatycznie i nie zalegały na serwerze? Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuję za odpowiedź ale i tak to nie działa
w konfiguracji codeigniter'a mam ustawione $config['sess_expiration'] = 7200; natomiast w php.ini na lokalnym serwerze mam ustawione session.gc_maxlifetime = 1440 i niestety starych plików sesji nie usuwa. Można coś jeszcze zrobić żeby Garbage Collector działał i usuwał stare pliki sesji? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz wymusić http://php.net/manual/en/function.gc-collect-cycles.php
|
|
|
![]()
|
|
pewnie mnie zbesztasz za to pytanie ale mógłbyś dać jakiś przykład odnośnie tego mojego kodu jak wymusić użycie tego Garbage Collector'a ?
|
|
|
![]()
|
|
Macki mi opadły...
Wstaw sobie gc_collect_cycles() w logowanie albo wylogowanie |
|
|
![]()
|
|
Dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:15 |