![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2004 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problemów na poziomie html'a przy pisaniu stron sie nie spodziewalem ale jednak stalo sie.
Mam funkcje w php, ktora generuje mi formularze, oto jeden z takich formularzy: Testy w trakcie pisania cały czas wykonuję na operze, gdyż tej przeglądarki normalnie używam i na niej formularz dziala dokladnie tak jak chce: przy wciśnięciu dowolnego z przycisków przeładowuje stronę a w $_POST['id1'] otrzymuję wybraną wartość. Jednak na koniec przeszedłem do testów na IE i tam ten formularz działa inaczej. Niezależnie od tego, który button wcisnę, przez $_POST leci w przypadku tego formularza zawsze wartosc '3'. Kompletnie nie wiem w czym problem, więc będę wdzięczny za pomoc. Innym problemem, choć mniej waznym, jest wysrodkowanie tekstu na buttonach. W stylach mam: "text-align:center". IE przyjmuje i wysrodkowuje liczby na buttonach, Opera jednak tego nie łyka. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
A spróbuj zamienić button na input... Pozdrawiam! Ten post edytował scarface 6.03.2005, 23:55:05 -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się dzieje dlatego że masz dla trzech buttonów takie same name'y. Taki zapis stosuje się do elementów radio.
W Twoim przypadku nadaj buttonom inne nazwy, będzie się to wiązało oczywiście z dodaniem dodatkowych warunków, żeby wychwycić wciśniętego buttona. Co do wyglądu pod operą, to też miałem niedawno z tym problem, i darowałem sobie buttony, zastąpiłem je elementem <input type="button">. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:38 |