![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam wykonać system wysyłania SMS. Niedlugo dostane jakis Hardware , do którego bedzie wkladalo się karte SIM. Zapewne bedzie to laczone przez USB. jak najlepiej zabrac sie za wysylanie tych sms ? Ma byc to zrealizowane w PHP. Czytalem juz bardzo duzo na ten temat informacje na necie jednak nie znalazlem czegos konkretnego. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przykładzie modemów Huawei:
- klasa php-serial: http://code.google.com/p/php-serial/ - komendy AT do sterowania funkcjami urządzenia modem emuluje port COM i można bardzo ładnie go wysterować. Ale mówimy tak czysto teoretycznie - bez znajomości hardware'u nic więcej powiedzieć się nie da. Ten post edytował klocu 9.07.2012, 09:47:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz wykonać a nie wiesz jak?
Cytat php -> system() -> bash/python/c Tak najprościej, dla połączenia z tel, bo po co zaprzęgać do tego "samo php"
Ten post edytował !*! 9.07.2012, 09:49:57 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Mam wykonać system wysyłania SMS. Niedlugo dostane jakis Hardware , do którego bedzie wkladalo się karte SIM. Zapewne bedzie to laczone przez USB. jak najlepiej zabrac sie za wysylanie tych sms ? Ma byc to zrealizowane w PHP. Czytalem juz bardzo duzo na ten temat informacje na necie jednak nie znalazlem czegos konkretnego. dziekuję za pomoc na pewno przyda się w rozpoznaniu tematu - rozwiało to moje wątpliwości : ) Masz wykonać a nie wiesz jak? Tak najprościej, dla połączenia z tel, bo po co zaprzęgać do tego "samo php" Niestety wstępnie mam używać tylko PHP, ale dziekuję za odpowiedź przeanalizuję zaraz tą propozycję A tak btw ... znalazlem w sieci kod korzystający z cURL wysylajacy sms z bramki PLUSa. Nie wiem czemu nie wysyla mi tego smsa ;/ oto kod:
htmlentities zwraca wartosc 1 wiec wyglada ok. Pracuje na Xubuntu 11.10 Ten post edytował Lolek13 9.07.2012, 09:57:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.06.2025 - 18:16 |