![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy w systemie Smarty istnieje cos takiego jak bloki (np. takie jak w phpBB)(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
Chcę wyświetlić szablon smarty w pętli WHILE, ale wtedy cały szablon mi się kilka razy. Myslę, że bloki by w tym pomogły... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze chodzi ci o
{foreach} |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... Wiem już mniej więcej o co chodzi, ale czy mógł bys dać jakiś mały przykładzik wykorzystania tego {foreach} (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W manualu są fajne przykłady. Oprócz foreach zobacz także section.
|
|
|
![]()
|
|
czytałem opisy tego foreach (manual też trochę) ale nie umiem tego wykorzytsć na swojej stronie.
Czy mógł by mi ktoś napisać jak wyświetlić dane z WHILE w tabelce na stronie ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprosciej mozesz zrobic tak
oraz
|
|
|
![]()
|
|
Co oznacza {$news[i].title} {$news[i].body} ?
Zrobiłem coś takiego: oraz i nie działa... (nie ma błędów, ale nic się nie wyświetla). Rozumiem, że $smarty = new Smarty; i $smarty->display('index_body.html'); NIE muszą być wewnątrz WHILE. Ten post edytował camelx 19.11.2004, 18:19:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuje napisać prostszy przykład...
a w pliku szablon.tpl: Kod {section name=i loop=$dane} Tytul: {$dane[i].tytul} <BR> Tresc: {$dane[i].tresc} <BR> {/section} A te: {$dane[i].tytul} to taki sposób wyswietlania, gdzie po kropce podajesz nazwe kolumny w danej tabeli. Pozdro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 13:09 |