![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy ktos wie co oznacza taki błąd Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home2/q3/q3abrotherman/przetworzzamowienie.php on line 68
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home2/q3/q3abrotherman/przetworzzamowienie.php on line 69 czy w tym błędzie chodzi o złą ścieżke dostępu to pliku ? z góry dziękuja za pomoc. A tak Apropo moze ktoś miał kisążkę php i Msql vademekum profesjonalisty wydanie 3 i wie jak poprawić błąd w z przykładu w 2 rozdziale, chodzi mi o skrypt w pliku przetworzzamowienie.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
najprawdopodobniej fopen zwróciło ci false. Może to być że plik nie istnieje, lub że nie masz praw do niego lub zupeŁnie coś innego, gdyż nie pokazałeś kodu
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skasuj małpe przed fopen i wprawdź jaki jest błąd.
-------------------- Com powiedział, powiedziałem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Warning: fopen(): open_basedir restriction in effect. File(/zamowienia/zamowienia.txt) is not within the allowed path(s): (/srv/free/act3549) in /srv/free/act3549/przetworzzamowienie.php on line 66
Warning: fopen(/zamowienia/zamowienia.txt): failed to open stream: Operation not permitted in /srv/free/act3549/przetworzzamowienie.php on line 66 Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /srv/free/act3549/przetworzzamowienie.php on line 70 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /srv/free/act3549/przetworzzamowienie.php on line 71
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i chyba wszystko jasne. Ten Twój $DOCUMENT_ROOT wskazuje na 'zbyt wysoki' poziom katalogu, a ograniczenia safe mode nie pozwalają na taką samowolkę...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Czyli co trzeba poprawić?, bo ja mam też skrypt który potem odczytuje dane zapisane w pliku zamowienie.txt i tamten skrypt otwiera tą ścieżkę $wp = fopen("$DOCUMENT_ROOT/zamowienia/zamowienia.txt", 'r'); a ten który już ma zapisać nowe zamówienie już nie działa i wyświetla komunikat który podałem powyżej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z teco co mogę zgadywać zamiast $DOCUMENT_ROOT powinna być: . (kropka)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
moze ja podam strone z tym formularzem www.design.gaa.pl
|
|
|
![]()
|
|
Ale po co? Napisaliśmy Ci co masz poprawić więc spróbuj najpierw...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem i nic, dalej to samo.
Przecież trub "r" służy tylko do odczytu a żeby dodać coś do pliku trzeba użyć trybu "a". Jeżeli chodzi o zamiane $DOCUMENT_ROOT na kropki to też nie działa, tylko niewiem czy dobrze poprawiłem $wp = fopen("./zamowienia/zamowienia.txt", 'r') ) o toaki coś chodziło? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(igor_2 @ 2005-07-17 10:51:24) Czyli co trzeba poprawić?, bo ja mam też skrypt który potem odczytuje dane zapisane w pliku zamowienie.txt i tamten skrypt otwiera tą ścieżkę $wp = fopen("$DOCUMENT_ROOT/zamowienia/zamowienia.txt", 'r'); a ten który już ma zapisać nowe zamówienie już nie działa i wyświetla komunikat który podałem powyżej. sam użyłeś trybu r, więc nie wgłębiałem się w to |
|
|
![]()
|
|
Właśnie oto mi chodzi czemu działa tryb "r" czyli odczytu do pliku, a tryb "ab" czyli dodoawania do pliku już nie. Tego właśnie niewiem.
|
|
|
![]()
|
|
Bo nie nadałeś uprawnień do zapisu dla pliku...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
a jak nadać uprawnienia do zapisu pliku?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj o chmod'ach.
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
jak ustawić uprawnienia do pliku w windows commander 5.0?? bardzo prosze o odp. bo bez tego nie zapisze mi sie nic to pliku zamowienia.txt
![]() |
|
|
![]()
|
|
to wtedy znajdujesz ręczne wpisywanie komendy i dajesz np.:
SITE CHMOD 777 /public_html/zamowienia.txt |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:21 |