![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z poprawnym wyświetleniem generowanego XML'a (pod IE działa pod FF nie). wyskakuje komunikat jak w temacie. problem jest z nietypowym znakiem (ktoś źle wpisał nazwę przy zapisie do bazy - albo zrobił to celowo). jest jakiś pomysł na ominięcie tego? (próbowałem iconv, mb_convert... i nic). dodam tylko że zestaw znaków alfanumerycznych również raczej nie zadziała (bo musiałbym mieć tablicę znaków wszystkich języków bo jest to platforma "multijęzyczna") Jakieś pomysły?? Kod błędu jest dokładnie taki: CODE Błąd parsowania XML: nieprawidłowo sformowany Obszar: http://....../ Numer linii: 5, kolumna 17: <name>XXXXXX </name> czepia się oczywiscie ostatniego znaku w <name> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jeśli to Ty generujesz pliki XML, to do każdego węzła, w którym występuje tekst, dodawaj CDATA.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie pomogło :/
teraz jest komunikat: CODE Błąd parsowania XML: nieprawidłowo sformowany
... Numer linii: 5, kolumna 27: <name><![CDATA[ XXXXXX ]]></name> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Skoro CDATA nie dało rady, to jest to problem z kodowaniem. Usuń ten dziwny znaczek, który znajduje się w węźle name i zacznie działać.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Skoro CDATA nie dało rady, to jest to problem z kodowaniem. Usuń ten dziwny znaczek, który znajduje się w węźle name i zacznie działać. to że jest błąd z kodowaniem to ja wiem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie ma na to rady. Musiałbyś znaki te filtrować przed zapisaniem do bazy. Teraz niewiele da się zrobić.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 02:54 |