![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie mogę zainstalować skryptu po rozmowie z pewną osobą powiedział mi że wyskakuje błąd
"SQLSTATE[28000] [1045] Access denied for user 'tvserial_filmino'@'localhost' (using password: YES)" Możecie mi powiedzieć czy to jest wina serwera czy moja wina przy instalacji że coś sknociłem? Proszę o pomoc.
Powód edycji: [blooregard]: Przenoszę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Brak lub złe dane użytkownika do połączenia z bazą.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest chyba wina skryptu, kurcze wszystko dobrze wpisuję a mi nie działa.
Pomoże ktoś w instalacji? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 18 Dołączył: 15.04.2009 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U siebie na localhoscie to odpalasz, czy na jakimś hostingu? Jak na hostingu to jakim? Podaj kod swojego skryptu.
|
|
|
![]()
|
|
Odpalam to na hostingu HitMe.pl
Wydaję mi się ze dane dobrze uzupełniam lecz nie działa. Nie wiem już czy to jest wina skryptu czy faktycznie serwera. Autor skryptu mówi że to wina serwera i każe abym do nich napisał że mają źle PDO w PHP skonfigurowane i żeby się nie sugerował treścią błędu bo wpisuje dobre dane do bazy tylko skonfigurował tą bibliotekę tak żeby działała. Nie wiem kto ma rację Pomożecie mi uzupełnić to? Całego skryptu niestety nie mogę pokazać iż ma prawa autorskie. Host: 10.249.1.2 Nazwa bazy: tvserial_film Hasło do danych bazy: tvserial_film Uzytkowanik: tvserial_film <?php class DATABASE_CONFIG { public $default = array( 'driver' => 'mysql', 'persistent' => false, 'host' => 'Wpisz host bazy tutaj', 'login' => 'Wpisz nazwę użytkownika tutaj', 'password' => 'Wpisz hasło tutaj', 'database' => 'Wpisz nazwę bazy tutaj', 'prefix' => '', ); public $test = array( 'driver' => 'mysql', 'persistent' => false, 'host' => 'localhost', 'login' => 'user', 'password' => 'password', 'database' => 'test_database_name', 'prefix' => '', ); } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyżby cake?
w default wpisz dane swojej bazy, łatwo się połapać ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jaki cake?
Uzupełniam tak jak na dole, niestety nie działa. <?php class DATABASE_CONFIG { public $default = array( 'driver' => 'mysql', 'persistent' => false, 'host' => '10.249.1.2', 'login' => ' tvserial_film', 'password' => ' tvserial_film', 'database' => ' tvserial_film', 'prefix' => '', ); public $test = array( 'driver' => 'mysql', 'persistent' => false, 'host' => 'localhost', 'login' => 'user', 'password' => 'password', 'database' => 'test_database_name', 'prefix' => '', ); } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cakePHP, taki framework
![]() Co do tego - sprawdź ustawienia knta, bo to, co wpisałeś, powinno działać |
|
|
![]()
|
|
Niby wszystko dobrze. Juz sam nic nie wiem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Access denied for user 'tvserial_filmino'@'localhost' Coś nie tak z nazwą bazy danych - posprawdzaj czy to się zgadza.(tak mi się wydaje) Ten post edytował kill15 19.04.2011, 19:18:26 |
|
|
![]()
|
|
Dane do bazy są na 100% dobre ;/ ehh
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
@kill15 - to są testowe dane, zwykle w cake'u korzysta się z default
![]() |
|
|
![]()
|
|
bo kazali uzupełniać tylko
public $default - uzupełniłem resztę i też nic. :/ Po aktywacji kluczem wyskakuje mi białe pole i nic więcej. www.filmino.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.04.2025 - 10:03 |