![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Siema
ludzie mam 2 pytania dotyczące BIOSU 1. Gdzię sa przychowywane informacje z biosu ? 2. Czy Bios ma cos wspolnego z pamiecią ROM ad.2 z tego co wiem to tylko diagnostyczna czesc biosu jest zawarta ROM tzw POST -------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odp1:
BIOS się mieści na płycie głównej i tam są przechowywane te informacje. Odp2: Tak, BIOS to po części jest pamięć ROM. Ten post edytował Vertical 29.10.2004, 07:23:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Vertical poczytalem i odp na te pytanie sam
1. Bios znajduje się w pamieci CMOS a nie ROM 2. W ROM'e jest tylko jedna cześć BIOSIU tzw POST ( część diagnostyczna komputera ) PS ROM to pamieć stała .. wieć jakim cudem to może byc Bios jak w Biosie informacje się zmieniają . Zeby je zmienić trzeba mieć programator . -------------------- "Dla mnie SCHRANZ nigdy nie byl nazwą stulu muzycznego.A raczej określeniem przesterowaniem dzwięków. Czy nawet halasu... Sądzę, że wyroslo nowe pokolenie. które nie chce się identyfikować z techno z trance" - Chris Liebing
www.netklinik. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:33 |