![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich! Zainstalowałem poprawnie biblioteke mpdf i stworzyłem plik php
(fragment). Problem tkwi w tym, że skrypt mi tworzy plik o nazwie np ,,tematpdf" bez kropki. Jak temu zaradzić, by postać to miało taką ,,temat.pdf"? Dziekuję za pomoc i pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie brzydkiego kodu to już dawno nie widziałem, jak można tak pisać? Sam sobie jesteś winny błędu bo piszesz okropnie. Problem tkwi w tym, że string w nazwie funkcji powinien być w cudzysłowiu.
Ten post edytował sf 31.12.2012, 12:38:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem na coś takiego ale niestety wypluł mi to: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE w tej linijce nr 7. Błagam o pomoc (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Niestety dalej błąd tym razem: Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING w 7 linijce Próbowałem się doszukać jakiegoś brakującego apostrofa lecz nic nie widz. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 1.04.2012 Skąd: Świętokrzyskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ten sam błąd wyskakuje... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 1.04.2012 Skąd: Świętokrzyskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z drobną zmianą kod, który Ci podał CuteOne powinien zadziałać:
skoro dajesz:
to logicznym wydaje się być:
Ten post edytował eMCeH 5.01.2013, 10:11:24 |
|
|
![]()
|
|
W header jest błąd ,,Parse error: syntax error, unexpected T_STRING" Czy może mi ktoś wytłumaczyć na jakiej zasadzie dajemy apostrof albo cudzysłów? Chciałbym sobie radzić z tym sam, ale niestety nie wiem od czego zacząć. Ktoś doradzi? Ktoś pomoże? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Fail za failem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) probowałem jakoś wyciągnąć wnioski, chyba średnio to wyszło.
|
|
|
![]()
|
|
Spróbuj tak:
lub:
czyli dla:
wynik: Kod alamakota "na punkcie psa" zwróć uwagę, że wewnętrzny " " jest przetwarzany jak każda inna litera Ten post edytował eMCeH 5.01.2013, 23:51:02 |
|
|
![]()
|
|
Ten post edytował CuteOne 6.01.2013, 01:04:55 |
|
|
![]()
|
|
Dalej w skrypcie mam zastosowana funkcje fopen oraz fwrite gdzie wpisuje całą zmieną $dane2
CuteOne: Nie wypisuje błędu ale w stworzony pliku nie wpisało zmienej z sesji.
Tak się zapisał plik. eMCeH, o dziwo nie działą... niestety (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Napisałem jeszcze to tak:
Header prawie dziala wpisuje wszystko tak jak powinno być lecz nie ma apostrofu na początku i na końcu funkcji a po dopisaniu ich w pierwszej formie czyli: Pisze o błędzie STRING :< |
|
|
![]()
|
|
dokładnie jaki błąd? w którym wierszu?
|
|
|
![]()
|
|
T_STRING w 2 linijce, kiedy zmieniam na cudzysłów to mam To jest blad T_STRING w 3 linijce, kiedy zmieniam znowu na cudzysłów to mam błąd T_VARIABLE
|
|
|
![]()
|
|
napisz mi jaki masz mieć wynik $header
|
|
|
![]()
|
|
nie rozumiem, skrypt nie doszedl do header mam blad i tyle
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tyle postów, ale na dobrą sprawę nie wiadomo o co chodzi.
Co to ma zrobić? Stworzyć plik z danymi, czy z czym? Patrząc na proponowane rozwiązanie z nagłówkiem... Chcesz przekierować przeglądarkę do pliku, który dopiero za jakąś chwilę stworzysz - jaki masz w tym cel? To może jeszcze raz - jakie dane masz na wejściu poza ($_SESSION['temat'] i $dane) i dokładnie jak ma wyglądać plik, który chcesz otrzymać na wyjściu. Bo inaczej dalej będziemy podsyłać kawałki kodu i znowu w odpowiedzi dostaniemy listę exceptionów albo stwierdzeń "nie działa tak jakbym chciał" |
|
|
![]()
|
|
Skrypt tworzy plik php ktory zawiera biblioteke mpdf($dane2), uzytkownik ktory wejdzie na ten plik, stworzy mu sie PDF na podstawie danych($dane) oraz od razu zacznie pobierac ten plik. Na wyjściu chce otrzymać plik który ma w sobie coś takiego:
oczywiscie na miescju $_SESSION['temat'] ma być jakaś zmiena która użytkownik wcześniej podał. Dziękuje za pomoc, udało się. Gotowy kod wygląda tak:
Kod jest strasznieee chaotyczny i przyznaje szczerze, że nie mam pojęcia czemu ten właśnie zagmatwany kod działa a pozotałe próby, które z podejścia php wyglądały dobrze, nie działały. Ten post edytował AuronDiel 6.01.2013, 22:56:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 20:02 |