![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 21.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym wygenerować plik PDF koniecznie z polskimi znakami. Postanowiłem użyć do tego celu biblioteki FPDF, ale niestety, szybko okazało się, że to rozwiązanie ma kilka wad. Najistotniejszą z nich jest niewątpliwie brak wsparcia dla kodowania UTF-8. Korzystając z tego poradnika zainstalowałem kilka polskich czcionek, a dodatkowo przekonwerterowałem tekst wejściowy z UTF-8 na ISO-8859-2 za pomocą funkcji iconv(). To jednak nic nie dało, ponieważ generowany plik PDF wyświetla krzaczki zamiast co drugiego znaku (dostępne są tylko ćĆęĘłŁńŃóÓżŻ). Co robię źle i co tutaj może nie działać? :/ Ewentualnie chętnie skorzystam z innej biblioteki, ważne aby nie było z tym za dużo zachodu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.mpdf1.com/mpdf/index.php
Polskie znaki i brak potrzeby konwersji czcionek - można stosować TTF. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 21.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie! Zmiana oczywiście bardzo na plus bo mPDF w użyciu jest o wiele prostsze niż FPDF.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.05.2025 - 05:33 |