![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam malutki problem, tylko nie wiem czy mi się uda dobrze to opisać, a mianowicie:
Kiedyś bawiłem się w tworzenie stron www php i tworzylem baze danych i wszystko ladnie smigalo i hulało. Teraz znów chcąc zacząc tworzyć te bazy danych - coś nie smiga. Powiem może tak, zacząłem używać programu VertrigoServ i w nim w PHPMyAdmin pokazuje, że jest baza danych i normalnie można dodawać nowe przedmioty itp, (ścieżka to: C:\Programy\Vertrigo\VertrigoServ\Mysql\data\nazwa). Ale gdy łącze sie z moim serwerem to tez wszystko gra, całe logowania jakie mam poustawiane itp, lecz gdy nacisnę wyszukaj jakiegos przedmiotu to wyskakuje błąd. I pytanie jest taki: Dlaczego nie chce sie połączyć z tą bazą danych? Czy może w złej ścieżce umieściłem folder? Jaka może być tego przyczyna? I jeszcze taka rzecz, co nalezy wpisać w czerwone kółko zaznaczone na rysunku? Normalnie root i haslo standardowe czyli vertrigo? ![]() Pomóżcie w takiej błahostce ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli korzystasz ze swojego komputera to w polu host: localhost no i w polu baza: baza z która się łączysz. Nie rozumiem w sumie Twojego problem dot. wyszukiwania. Opisz jaśniej. Z drugiej strony dziwne że piszesz strony w php a nie wiesz co wpisać w polu host
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w polu host: localhost no i w polu baza: baza z która się łączysz no właśnie, w tym problem że wyskakuje cały czas błąd i nie może się połączyć. tak własnie próbowałem i dlatego postnowiłem zapytac na forum. Normalnie jak włącze przez IE czyli http://127.0.0.1/adres to wszystko na przegladarce dziala, tylko ze tej bazy cos nie pobiera Cytat(suchy1) Opisz jaśniej. Z drugiej strony dziwne że piszesz strony w php a nie wiesz co wpisać w polu host ![]() No mowilem ze kiedys sie tym bawilem, a to juz bylo troszke dawno, dlatego tez chcialem sobie to odswiezyc. Czy znajdziemy jakies alternatywne rozwiazanie? A dokładniej moze tak: Wyskakuje taki komunikat: Kod Połączenie z serverem nie powiodło się [b]Warning[/b]: mysql_query() [[url="http://127.0.0.1/filmy/function.mysql-query"]function.mysql-query[/url]]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) oraz Kod [b]Warning[/b]: mysql_query() [[url="http://127.0.0.1/filmy/function.mysql-query"]function.mysql-query[/url]]: A link to the server could not be established moze to cos podpowie ![]() OK Temat uważam za zamknięty. Już sam doszedłem do rozstrzygnięcia mojego problemu. Troszkę to potrwało ale liczy się wytrwałość no i oczywiście rezultat ![]() Ten post edytował brandon65 13.10.2008, 18:38:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam podobny problem, przeniosłem stronkę na inny serwer, baza danych została ta sama i mam identyczne komunikaty: "Access denied for user 'ODBC'@'localhost'" (password:NO) możesz napisać jak rozwiązałeś problem?
|
|
|
![]()
|
|
tak jak Ci napisalem na pw na pewno problem lezy po stronie hasla, konkretnie hasla z dostepem do bazy danych
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:40 |