![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do zrobienia baze danych podczas tworzenia relacji nie mogę wymusić więzów integralności , wyskakuje mi blad "nie znaleziono unikatowego indeksu ...." nie wiem co musze w tej tabeli zmienic.
Tu jest moja baza http://sendfile.es/pokaz/659118---t4oh.html Proszę o pomoc plis. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 25 Dołączył: 22.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz pomocy to najpierw wyślij plik na taki serwis, który nie wymaga "weryfikacji".
@edit Przepraszam, zmylił mnie ten przycisk "Download" ^^" Nawiązując do problemu ---> tworząc relację musza one być tego samego typu: W twoim przypadku: ID DOSTAWCY(tabela DOSTAWCY GIER) [typ numeryczny] ----> DOSTAWCY (tabela GRY)[typ tekstowy] ID KLIENTA(tabela KLIENCI)[typ numeryczny] ---> ID KLIENTA(tabela FAKTURY)[typ tekstowy] ID PRACOWNIKA(tabela FAKTURY)[typ tekstowy] ---> ID PRACOWNIKA(tabela PRACOWNICY FIRM)[typ numeryczny] TYTUL ---> NAZWA TOWARU (jakieś nieporozumienie chyba bo powinno to iść od klucza podstawowego) Ten post edytował koodo218 20.01.2016, 13:17:36 -------------------- Słaba znajomość (ale się staram): HTML5, CSS3, JavaScript, SQL, Access
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.05.2025 - 19:12 |