![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam sciągnełem sobie skrypt BasiliX z http://www.underpl.org/ i wyskoczył mi komunikat:
Warning: main(/usr/local/basilix/lib/testcookie.class): failed to open stream: No such file or directory in c:usrkrasnalwww4libtestcookie.inc on line 8 Fatal error: main(): Failed opening required '/usr/local/basilix/lib/testcookie.class' (include_path='.') in c:usrkrasnalwww4libtestcookie.inc on line 8 [php:1:5a0ffd6bfd]<?php /* +----------------------------------------------------------------------+ | BasiliX - Copyright © 2000-2002 Murat Arslan <arslanm@basilix.org> | +----------------------------------------------------------------------+ */ // ----------------------------------------------------------------------- class test_cookie { function test_cookie() { // do nothing } function do_test($cookie_var, $cookie_sent) { global $BSX_BASEHREF, $BSX_PHP_EXTENSION; if(!$cookie_var && $cookie_sent) return false; if(!$cookie_sent) { SetCookie("BSX_TestCookie", "Yes"); url_redirect("$BSX_BASEHREF/index" . $BSX_PHP_EXTENSION . "?" . "testCookie=1"); } else { if(!$cookie_var) return false; } return true; } } ?>[/php:1:5a0ffd6bfd] Poprawki już zostały w kilku plikach poprawione ja je poprawiłem bo tez wyskakiwały komunikaty o zle zaincludowane pliki. a w tym kodzie php nieznalazlem include albo require wiec gdzie tu zmienic a mam tak /usr/krasnal/www/4/i tu skrypt I chciałbym poruszyć też temat o poczcie czyli czy mozna sciągnać skrypt i na www założyć przez mysql i php poczte dla każdego?i czy znacie jakieś skrypty do tego, ten skrypt niby jest do obsługi poczty ale ja chce zeby można było poczte mieć :wink: I zapytam jeszcze o phpbb mam najprosztszą wersje phpbb i jak zrobić żeby w tytule strony czyli <title></title> było forum cos tam a zeby niebyło napisu koło linków tego samego co w title -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 5 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Wołów/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat I zapytam jeszcze o phpbb mam najprosztszą wersje phpbb i jak zrobić żeby w tytule strony czyli <title></title> było forum cos tam a zeby niebyło napisu koło linków tego samego co w title
bardzo proste ![]() [xml:1:88d1c1d4eb]<title>{SITENAME} :: {PAGE_TITLE}</title>[/xml:1:88d1c1d4eb] w miejscu "{SITENAME} :: {PAGE_TITLE}" wstaw swój tekst ![]() powinno działac. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Thx za to Shadow a co do tego skryptu i jeszcze jedno shadow jak zrobić jak w phpbb jest w profilu wybieranie zdjecia i ono jest kopiowane jak to zrobić żeby kopiowało do folderu tylko tak jak w phpbb wiem ze w pliku usercp_avatar.php ale tam jest tyle kodu ze....
-------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 5 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Wołów/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eee nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. mozesz to troche jasniej napisac?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Więc w phpbb masz Profil a w profilu masz Emblemat i tam podajesz sciezke do zdjecia i ono jest kopiowane do folderu jak takie cos zrobić tylko na przykładzie phpbb, i co do modów w phpbb jak się instaluje.
-------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
np. ten mod
http://www.phpbb.com/files/mods/PHPBBCode303.mod i chciałbym zapytać administratorów skąd można sciągnąc mod ze znacznikami jak na forum php Xml Sql Code :wink: -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
dalej nie wiem o co ci chodzi
![]() Cytat i co do modów w phpbb jak się instaluje.
przeciez masz w tym module (http://www.phpbb.com/files/mods/PHPBBCode303.mod) dokładny opis np. Kod # itd.
#-----[ OPEN ]------------------------------------------ # includes/bbcode.php # #-----[ FIND ]------------------------------------------ # $bbcode_tpl['code_open'] = str_replace('{L_CODE}', $lang['Code'], $bbcode_tpl['code_open']); # #-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------ # $bbcode_tpl['php_open'] = str_replace('{L_PHP}', $lang['PHPCode'], $bbcode_tpl['php_open']); // php MOD nic trodnego uwiez ![]() |
|
|
![]()
|
|
OK to jest tak słuchaj shadow
Wejdz do Profilu swojego na forum i masz tam emblemat -> wybierasz scieżke czyli fotke -> klikasz Wyślij i on ci kopiuje ją do katalogu, jak to zrobić. I do administratorów Gdzie można sciągnać mod z tymi znacznikami co są na forum?? php Xml Sql Code -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
Cytat OK to jest tak słuchaj shadow
Wejdz do Profilu swojego na forum i masz tam emblemat -> wybierasz scieżke czyli fotke -> klikasz Wyślij i on ci kopiuje ją do katalogu, jak to zrobić. a po co chcesz to robic skoro to juz jest zrobione? tresc php masz w tym pliku co mówisz, natomias rozlozenie templatessubSilverprofile_add_body.tpl |
|
|
![]()
|
|
Shadow dalej się nierozumiemy mi chodzi żebym miał możliwośc tak jak w phpbb kopiowania pliku do katalogu bo to mi jest potrzebne do newsów.I dalej prosze administratorów o ten mod ze znacznikami
php Xml Sql Code ![]() -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]()
|
|
juz tak dlugo na forum jestes i jeszcze nie wiesz......
kozysta sie z wyszukiwarki a nie glowe zawracasz ![]() tu masz wszystko bardzo ladnie i przejzyscie opisane: http://www.kess.snug.pl/deus.php3?show=1 ps. sorry za OffTopic :wink: |
|
|
![]()
|
|
shadow po pierwsze na forum tego nie ma po drugie to co mi dałeś to jest do bani, ja chciałbym mieć tak jak to jest na forum z emblematem
![]() ![]() ![]() -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:06 |