![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 5 Dołączył: 28.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo brakuje mi zachowywania wcięć dla kodu między znacznikami [ sql ]. Oto przykład:
- użycie znacznika [ code ] Kod SELECT r.id AS room_id, GROUP_CONCAT( DISTINCT CONCAT(a.name, '*', a.icon) ORDER BY a.name SEPARATOR '|') AS attractions, GROUP_CONCAT(DISTINCT CONCAT(rp.id, '*', rp.price) ORDER BY rp.id SEPARATOR '|') AS price_list FROM room r LEFT JOIN property p ON r.property_id=p.id LEFT JOIN property_attraction pa ON pa.property_id=p.id LEFT JOIN attraction a ON a.id=pa.attraction_id AND (a.is_active=1 OR a.is_active IS NULL) LEFT JOIN room_price rp ON rp.room_id=r.id WHERE pa.attraction_id IN(1,9) GROUP BY r.id HAVING count(distinct pa.attraction_id)>=2 -- albo = 2 jeśli (a) ORDER BY p.is_promoted DESC LIMIT 0, 50; - to samo z [ sql ]
Zmiana white-space z normal na pre w klasach .codemain, .sqlmain, .htmlmain IMHO dużo by pomogła. Ja sobie to zmieniam po stronie przeglądarki, ale myślę, że powinno być to zachowanie domyślne. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
to ma ten 1 zły skutek ze przy długich linijkach forum bedzie sie rozjeżdżać bo linie nie bedą łamane, postaram sie to z poziomu kodu poprawic
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 7.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popieram w pełni kolege szopen
![]() ![]() Ten post edytował parzol 31.08.2008, 21:49:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat to ma ten 1 zły skutek ze przy długich linijkach forum bedzie sie rozjeżdżać bo linie nie bedą łamane, postaram sie to z poziomu kodu poprawic Przecież jest tutaj overflow: auto; więc nie będzie się rozjeżdżać tylko się łądnie suwak pokaże. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 5 Dołączył: 28.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chciałbym się reklamować ale można uzyc mojej biblioteki. Ładnie radzi sobie z wcięciami a forum dodatkowo zyskałoby kolorowanie JS oraz kolorowanie js/css w kodzie html(np w onclick="", lub <style></style>)
Link: http://srodek.info/files/handycode-2.1.2.tar.gz -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
SHiP -- dobrze sformatowany i pokolorowany kod ułatwi czytanie tego forum
na początek proponuję poświęcić kilka sekund na zmianę white-space z normal na pre... Czy admini rozważają taką opcję, czy została ona odrzucona? |
|
|
![]()
|
|
kilka postów wyzej (tu) pokazałem jak wyglada długi kod z white-space: pre
w ogóle upgraduje forum na boku więc rozważam inne możliwości parsowania więc ~SHiP Twoja oferta rowniez zostanie rozpatrzona, o ile da sie to podpiac pod ipb'owe bbcode ![]() |
|
|
![]()
|
|
kilka postów wyzej (tu) pokazałem jak wyglada długi kod z white-space: pre Wcześniej oglądałem pod operą 9.52 i nie wiedziałem o co Ci chodziło, bo tam wszystko dobrze się wyświetla. Dziś zobaczyłem pod FF3.0.1. Dodanie max-width wydaje się rozwiązywac problem (mozna ustalać szerokość dynamicznie z poziomu JS). Może ujęcie tego w jeszcze jeden DIV by pomogło. Nie znam się na różnicach między przeglądarkami ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kwiateusz: paczka, którą podesłałem to nie tylko kolorowanie kodu ale również parser BBCode. Tylko emotek nie ma ;]. Myślę, że z integracją nie byłoby większych problemów.
ps: wczoraj znalazłem przez przypadek w manualu http://pl2.php.net/manual/en/book.bbcode.php ;] -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 22:04 |