Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> BACKUP Z POSTGRESQL DO MYSQL, JAK UAKTUALNIAC SKOPIOWANA BAZE Z POSTGRESQL DO MYSQL
poli25

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam mam takie pytanie: Chciałbym skopiowac kilka tabel z postgresql do mysql i potem utworzyć skrypt który codziennie aktualizowałby bazę mysql (dane w postgresql zmieniaja cały czas - jest to baza z zamowieniami klientow). Oczywiście aktualizacja mogłaby prebiegać zarówno w sposób automatyczny jak i za pomocą skryptu z przyciskiem aktualizuj np. worriedsmiley.gif Czy ktoś może mi pomóc w tej materii??
p.s. skopiowałem tabele z postgresql do pliku csv i potem mysql importuje ale nazwy column to col 1, col 2 itd nazwa tabeli natomiast to table 1, czy mozna jakos skopiowac od razu oryginalna nazwe tabeli i kolumn questionmark.gif sciana.gif
dziękuję za ewentualne podpowiedzi.
Pozdrawiam

Ten post edytował poli25 21.06.2010, 14:07:41
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor

Grupa: Moderatorzy

Cytat
BACKUP Z POSTGRESQL DO MYSQL, JAK UAKTUALNIAC SKOPIOWANA BAZE Z POSTGRESQL DO MYSQL
Popraw proszę tytuł na "niekrzyczący". Na forum większość ludzi ma dobry słuch i nie trzeba na nich krzyczec

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
yevaud

-----

nie wiem czy chcesz to aktualizowac, czy dopisywac, czy dane w tych tabelach calkowicie sie pokrywaja czy nie etc.

moim zdaniem najlepiej bedzie jak napiszesz skrypt ktory bedzie to eksportowal do Twojego formatu(np jakis xml), a pozniej z tego formatu eksportowal do docelowej bazy
csv jest sredni bo zaklada ze teksty w bazie nie zawieraja niespodzianek
+Quote Post
poli25

-----

Cytat(yevaud @ 21.06.2010, 13:07:08 ) *
nie wiem czy chcesz to aktualizowac, czy dopisywac, czy dane w tych tabelach calkowicie sie pokrywaja czy nie etc.

Chodzi mi o to że dane będą codziennie nadpisywane np o 8 rano. generalnie chodzi mi o to zeby oddzielic dane zawarte w bazie postgresql (baza ta jest baza firmową więc nie chciałbym narazic jej na ryzyko włamania i wykasowania przez intruza bardzo waznych danych dlatego chce miec kopie danych zawartych w mysql i wlasnie z mysql generowac zestawienia)
+Quote Post
yevaud

-----

zrob sobie uzytkownika z dostepem readonly
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:58