![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 6 Dołączył: 31.08.2005 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić aby postgreSQL startował wraz z systemem? Posiadam FC5 prubowałem z wpisywać do pliku /etc/rc.d/rc.local ale nie działa... nie usmiecha mi sie za kazdym razem wchodzenie na # su - potem na # su - uzytkownik i na koncu # /usr/local/pgsql/bin/postmaster -i -D /usr/local/pgsql/data & .
(Gdy wsadziłem do tego pliku komende startującą apache to apache sie odpalał...) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do rc.local:
Kod su - postgresql -c usr/local/pgsql/bin/postmaster -i -D /usr/local/pgsql/data & Mam tak u siebie i dziala -- przydalo by sie jeszcze wylaczanie pg ![]() ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 6 Dołączył: 31.08.2005 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oooo wielkie dzięki
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2004 Skąd: Piastów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej tak:
Kod # cp /usr/src/postgresql-8.1.3/contrib/start-scripts/linux /etc/init.d/pgsql
# chkconfig –add pgsql -------------------- piotrek
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:45 |