![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
posiadam taką strukturę zorganizowaną na ArrayObject: Kod Array{ [0] => array { [0] => "INDEX", [1] => "Opis", ['children'] => array() }, [1] => array { [0] => "INDEX.Temp", [1] => "Opis 1", ['children'] => array() }, [2] => array { [0] => "INDEX.Kosz", [1] => "Opis 2", ['children'] => array() }, [3] => array { [0] => "INDEX.Temp.wolne", [1] => "Opis 3", ['children'] => array() }, [4] => array { [0] => "INDEX.Temp.wolne1", [1] => "Opis 4", ['children'] => array() }, [5] => array { [0] => "INDEX.Temp.wolne.wolne3", [1] => "Opis 5", ['children'] => array() }, [6] => array { [0] => "INDEX.Temp.wolne.wolne4", [1] => "Opis 6", ['children'] => array() }, } i teraz tak, INDEX, INDEX.Temp i INDEX.Kosz to są główne gałęzie natomiast INDEX.Temp.* to są dzieci teraz chciałbym osiągnąć taką strukturę: Kod Array{ [0] => array { [0] => "INDEX", [1] => "Opis", ['children'] => array() }, [1] => array { [0] => "INDEX.Temp", [1] => "Opis 1", ['children'] => array( [0] => array { [0] => "INDEX.Temp.wolne", [1] => "Opis 3", ['children'] => array( [0] => array { [0] => "INDEX.Temp.wolne.wolne3", [1] => "Opis 5", ['children'] => array() }, [1] => array { [0] => "INDEX.Temp.wolne.wolne4", [1] => "Opis 6", ['children'] => array() }) }, [1] => array { [0] => "INDEX.Temp.wolne1", [1] => "Opis 4", ['children'] => array() } ) }, [2] => array { [0] => "INDEX.Kosz", [1] => "Opis 2", ['children'] => array() }, } i mam problem jak zrobić takie drzewo ![]() Samą główną strukturę i pierwsze zagłębienie potrafię zrobić, ale mam problem z wewnętrznymi zagłębieniami, ponieważ zagłębienie jest tworzone w oparciu o początkowe wartości czyli te po INDEX, albo INDEX.Temp, INDEX.Kosz i w zależności ile jest członów po INDEX albo po INDEX.Temp to tyle się tworzy zagłębień Proszę o pomoc ewentualnie zamiast indeksów 0, 1, 2 itp moge dać nazwy, czyli INDEX, INDEX.Kosz itp itd ![]() -------------------- narazie brak sygnaturki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pakujesz wszystkie rekordy do tablicy pod indeksem rownym "INDEX.Temp" itd
Potem przegladasz wszystkie rekordy raz jeszcze, dla kazdego z nich znajdujesz "id" rodzica, np. "INDEX", pobierasz tego rodzica z poprzedniej tabeli i dokladasz do niego jako kolejne dziecko. Na koniec bierzesz glowny wezel (roota) i masz cale drzewo. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@belliash tak musi być, bo to jest podstawowa struktura katalogów jaką pobieram z IMAP'a
@dr_bonzo a możesz jakiegoś gotowca zasunąć ![]() ![]() czy mógłby mi ktoś pomoć ![]() -------------------- narazie brak sygnaturki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@craker: nie mam czasu na gotowca. Mam inne wazne i potrzebne rzeczy na glowie.
Po prostu przegladasz wszstkie elementy dla kazdego znajdujesz rodzica i dokladasz go jako dziecko tego rodzica - poprzedni post opisywal implementacje tego. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
przecież dla Ciebie to 10 minut pisania a ja będę siedzieć ze dwa dni i tak pewnie mi nie wyjdzie
nikt się na tym nie zna naprawdę ![]() -------------------- narazie brak sygnaturki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
zna, ale nie każdy będzie nad tym siedział bo Ci sie nie chce, poświęcisz 2 dni ale sie czegoś chociaż nauczysz, dla gotowców jest giełda ofert
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:56 |