![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 8 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Znacie jakieś porządnie napisane aplikacje (fora, cmsy) napisane w PHP5? Nie chodzi mi tutaj o to aplikacje które zrodziły się za czasów PHP3, PHP4, a następnie wykorzystały jakieś słowo kluczowe z PHP5, tylko o takie aplikacje, które w całości wykorzystują funkcjonalność obiektową PHP5. Bo jak szukam jakichś for, to trafiam na same proceduralne kody ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Znacie jakieś porządnie napisane aplikacje (fora, cmsy) napisane w PHP5? Zend Framework - może to nie aplikacja sama w sobie ale wg mnie nic bardziej OOP nie znajdziesz. Obiektówka aż do przesady. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 8 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zend Framework - może to nie aplikacja sama w sobie ale wg mnie nic bardziej OOP nie znajdziesz. Obiektówka aż do przesady. Chodziło mi właśnie bardziej o aplikacje niż frameworki (bo tych jest dostatek pod PHP5), ale dzięki. Po prostu chciałbym zobaczyć, jak pewne rzeczy są rozwiązywane w praktyce. No właśnie też to przeglądałem przed chwilą i natrafiłem na dużo sytuacji, że aplikacja powstała za czasów PHP4, a potem po prostu developerzy dopuścili możliwość używania featurów z php5. Pewnie są tam też typowo aplikacje pod PHP5, ale przeraża mnie sprawdzanie wszystkiego po kolei i zaglądanie w kod. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie też to przeglądałem przed chwilą i natrafiłem na dużo sytuacji, że aplikacja powstała za czasów PHP4, a potem po prostu developerzy dopuścili możliwość używania featurów z php5. Pewnie są tam też typowo aplikacje pod PHP5, ale przeraża mnie sprawdzanie wszystkiego po kolei i zaglądanie w kod. Ech, rzuciłeś okiem i dalej się nie chce.Masz tam 3 strony projektów, niecałe 150 projektów. Klikasz w każdy, poświęcasz mu niecałą minutę i już wszystko wiesz. Prawie wszystkie to projekty powstałe za php5 albo przepisane na php5 bez kompatybilności wstecznej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 7 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:48 |