![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 16 Dołączył: 21.03.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam serdecznie,
proszę o pomoc w rozwiązaniu następującego problemu (od kilku godzin nie mogę nic wygooglować): jak wywalić z pliku logowania virtuahosta określony adres. Przykładowo wirtualka na www.test.pl i podstrona www.test.pl/podstrona.php - chodzi w wywalenie z pliku logowania (wirtualki) podstrony podstrona.php. z góry dziękuję za pomoc Maciek |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat chodzi w wywalenie z pliku logowania (wirtualki) podstrony podstrona.php. Całego hosta wirtualnego, to tak: Kod CustomLog /dev/null common ? A jeśli chodzi o pojedynczy skrypt - chyba nie ma takiej możliwości... Może tak by zadziałało: Kod <Files podstrona\.php> CustomLog /dev/null common </Files> Ale podejrzewam, że to musi być definiowane wewnątrz VirtualHost. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 16 Dołączył: 21.03.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chodzi o opcję nr.2 (w logach z całego virtuala pominąć logowanie podstrony - mam w ajaxie wywoływaną co parę minut stronkę i to generuje mi zbędne wieeeelki logi...).
Niestety propozycja zwraca: CustomLog not allowed here -------------------------------------------------- dziękuję za pomoc. rozwiązanie dla potomnych pochodzące z dokumentacji apacha: CODE # Mark requests from the loop-back interface
SetEnvIf Remote_Addr "127\.0\.0\.1" dontlog # Mark requests for the robots.txt file SetEnvIf Request_URI "^/robots\.txt$" dontlog # Log what remains CustomLog logs/access_log common env=!dontlog Ten post edytował Scalak 22.03.2009, 00:32:44 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 18:39 |