![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy ktos moze powiedziec mi dlaczego serwer Apache nie chodzi na neostradzie ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem ten sam problem u mnie. Rozwiazałem go w ten sposób. Po wielu próbach reinstalacji i konfiguracji, udałem sie na stronę no-ip i załozyłem sobie domene dynamiczną. następnie zainstalowałem mały prgram który w razie zmiany ip zmienia ip na DynaDNS. A teraz konfiguracja httpd.conf
arbitrium.hopto.org Kod ServerAdmin your_name@your_host.hopto.org . . ServerName your_host.hopto.org:80 . . NameVirtualHost *:80 //nie ma ip gdyż ip bedzie zmienne . // przykładowy virtual host - działający możesz wejśc i zobaczyć (działa od 21.00 do 4.00 niestety) <VirtualHost *:80> ServerAdmin admin@arbitrium.hopto.org DocumentRoot sciezka/do/rota/arbitrium/ ServerName arbitrium.hopto.org ErrorLog logs/arbitrium/logos_arbitrium_error.log CustomLog logs/arbitrium/logos_arbitrium_access.log common </VirtualHost> zapisać i uruchomić ponownie APACHE, a i nie zapomnij załadowac moduł Kod LoadModule vhost_alias_module modules/mod_vhost_alias.so tak to sie przedstawia na windows, działa bez zarzutu. Jesli nie chesz aby twoje dzieła były dostepne z zewnątrz, to w dyrektywie Kod <Directory twoj_root> AllowOverride All Order allow,deny Allow from all //zmień all na 127.0.0.1 </Directory> dostęp bedzie tylko z localhost mam nadzieje że ci pomogłem. ![]() -------------------- <span style="font-weight: bold;">Przyczyna prowadzi do skutku</span>.
<span style="font-weight: bold;">Warsztat: FEDORA CORE 4| APACHE/2.0.55 | MySQL: 4.1.15 | php: 4.4.1 |phpMyAdmin 2.6.4-pl1 | Na warsztacie:</span> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:28 |