![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy instalował ktoś Apache 2.2.4 pod Windows Vista? Mam pewien problem i nie mam pojęcia jak to ominąć. Ściągam sobie Win32 Binary (MSI Installer) z apache.org i po instalacji pokazuje mi się błąd: Odmowa dostępu: Failed to open the WinNT service manager. Czyli nie mogę zainstalować usługi Apache :/ Po tym błędzie zaraz pokazuje się drugi błąd: Nie można odnaleźć określonego pliku. No installed service named "Apache2". Jak można to uruchomić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałeś odpalać plik httpd z folderu apache\bin ?
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
az wstyd sie przyznac, ale probowalem... i nie zauwazylem ze dziala... moja genialna Vista blokuje wszystko co jest w internecie
![]() ale mimo wszystko: Apache 2.2.4 działa gdy jest uruchomiony httpd.exe da sie zrobic cos aby byl uruchamiany jako usluga systemowa? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 7 Dołączył: 12.10.2006 Skąd: Newcastle Upon Tyne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ten sam problem i kombinuje testowalem na starszej wersji było lepiej apache_2.0.54-win32-x86-no_ssl ( ładnie się instalowało wywaliło tylko błąd z named ) po restarcie i uruchomieniu nie było errora na dzień dobry na pasku pojawiło się piórko tylko nie startował
![]() Obiawy 2.2.4 Po instalacji error + błąd named i win nt... Przy starcie windy vista error i nie ładuje się w pasek przy uruchomieniu ręcznie httpd.exe serwer działa -------------------- Portfolio
Windows Vista Business SP1 DELL VOSTRO 200, Intel Core2 DUO E4600 2.4GHz, 3 GB RAM, ATI Radeon HD 2400 Pro, Screen DELL 22" Pomogłem ci -> Kliknij "Pomógł" -> Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A ja wszystkim dobrze radzę. Naarzie nie instalować Visty bo 80% programów na niech nie chodzi. Dobry jest stary dobry XP.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2004 Skąd: from hell Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował dawijanii 24.02.2007, 11:44:34 -------------------- Nie wiesz jak napisać życiorys zawodowy zajrzyj do portalu Pracy Cv list motywacyjny list motywacyjny to nie jest takie trudne ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Testowałem na apache_2.2.2-win32-x86-no_ssl.msi ale i na najnowszym zasada będzie chyba taka sama: zainstalować, ustawić we właściwościach httpd.exe uruchamianie jako administrator i oknie dosa (cmd) po wejściu do bin httpd -k install - mnie to zadziałało i Apache działa jako serwis.
Ten post edytował TheJa 24.02.2007, 22:58:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Moze to i dziwne, ale ja po instalacji we wlasciwosciach httpd.exe dalem tryb zgodnosci z WinXP i dziala ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy udało się komuś uruchomić php? ja mam taki błąd:
Kod Cannot load d:/serwer/php/php5apache2.dll into server: Nie można odnaleźć określonego modułu w httpd.conf mam tak: Kod LoadModule php5_module "D:/serwer/php/php5apache2.dll" a php ini tak: Kod include_path = ".;d:\serwer\php"
extension_dir = "d:\serwer\php5\ext" |
|
|
![]()
|
|
ja uruchomiłem wszystko:
Apache 2.2.4 + PHP 5.2.1 + MySQL 5.0.37 ![]() Cytat czy udało się komuś uruchomić php? jeśli chodzi o Twoj problem to mysle, ze odwolujesz sie do zlej biblioteki. powinienes uzyc php5apache2_2.dll, a nie php5apache2.dll |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinienes uzyc php5apache2_2.dll, a nie php5apache2.dll ściągnąłem najnowsze php i działa (w 5.0.5 nawet nie było tego pliku który podałeś) teraz chciałbym odpalić mysql, czy na coś powinienem zwrócić szczególną uwagę? do tej pory instalowałem według opisu z tej strony http://k.info.pl/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak to jest jak się visty używa
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
teraz chciałbym odpalić mysql, czy na coś powinienem zwrócić szczególną uwagę? ściągnij paczkę ze stron oficjalnych MySQL: Windows Essentials (x86) podczas instalacji moze wystąpić problem tego typu, że na Windows Vista, okno po instalacji nie zmaksymalizuje sie. Nie wiem od czego to zalezy. Ale mozna je wyłączyć... Po zakonczeniu instalacji wchodzisz do folderu gdzie zainstalowales sobie MySQL, pozniej folder bin, i tam jest konfigurator: MySQLInstanceConfig.exe |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Precz z Vistą! Vivat XP
![]() Kochany, Pod Vistą 99,99% programy i sterowniki urządzeń nie są kompatybilne. Dobry jest start XP ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Precz z Vistą! Vivat XP ![]() Kochany, Pod Vistą 99,99% programy i sterowniki urządzeń nie są kompatybilne. Dobry jest start XP ![]() ![]() hahaha... od 2 tygodni pracuję na Windows Vista Business i wszystko działa. apache2, mysql 5 bez żadnych problemów działają. wszelkiego rodzaju programy jak zend studio, photoshop też działają. jeżeli ktoś nie umie na Viście zainstalować serwera to na XP też nie zainstaluje, wszystko to działa tak samo. -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
Precz z Vistą! Vivat XP ![]() sorry, ze pytam, ale czy kiedykolwiek miales jakis kontakt z Vistą? pracowales na nim? czy moze tylko zainstalowales, zobaczyles, pomyslałeś: "nie chodzi gierka", i znow format oraz install XP? Bardzo PROSZĘ(!) o nie wypowiadanie sie na temat tego systemu jesli nie pracowalo sie na nim... hahaha... (...) jeżeli ktoś nie umie na Viście zainstalować serwera to na XP też nie zainstaluje, wszystko to działa tak samo. no tu bym sie kłócił , bo jednak na Home Premium wystąpiły u mnie drobne problemy przy istalacji - po prostu musiałem pewne rzeczy (takie jak uruchomienie serwisu Apache i ustawienie go tak, aby uruchamiał się wraz ze startem systemu automatycznie) ustawiać za pomocą trybu awaryjnego, gdzie ma sie pełne prawa admina. jesli chodzi o Business to chyba mozna w trybie normalnym korzystac z konta administratora, i to penwie dlatego zainstalowało Ci sie bez problemów ![]() tyle, ze dla lamera i to leniwego, jakakolwiek instalacja czegokolwiek sprawia ogromny kłopot i pierwsza myśl jego to: "zainstaluje jednak XP". |
|
|
![]()
|
|
no i mam Apache 2.2.4 + PHP 5.2.1 + MySQL 5.0.37. przy instalacji apache i php były małe problemy ale mysql zainstalował się wzorowo.
czy u was start i restart serwera też trwa tak długo? u mnie chyba ze 20 sekund generalnie śmieszy mnie to że zainstalowałem cały serwer a głupiego nero nie mogę... no ale dla nero znajdę zamiennik a dla apache, php i mysql - nie |
|
|
![]()
|
|
Cytat czy u was start i restart serwera też trwa tak długo? u mnie chyba ze 20 sekund nie jestem za bardzo pewien, ale moze to jest cos z ustawieniami Apache ;> sprawdz jak tam wygląda plik httpd.conf, no chyba ze nic tam nie grzebales... Cytat generalnie śmieszy mnie to że zainstalowałem cały serwer a głupiego nero nie mogę Nero 7.7.5.1 idzie bez problemów ;] mam u siebie. |
|
|
![]()
|
|
Cytat jeżeli ktoś nie umie na Viście zainstalować serwera to na XP też nie zainstaluje, wszystko to działa tak samo. buahahahaha.... rozwaliłeś mnie... mój serwer działa od roku i jakoś umiałem go zainstalować... udało misię także zainstalować pod Mandrivą i Ubuntu ![]() Cytat sorry, ze pytam, ale czy kiedykolwiek miales jakis kontakt z Vistą? pracowales na nim? czy moze tylko zainstalowales, zobaczyles, pomyslałeś: "nie chodzi gierka", i znow format oraz install XP? Sorry, ale się zapytam? Czy wiesz co to maszyna wirtualna? Czy wiesz do czego służy VMware Workstation? z drugiej strony gierka? No chyba że dla Ciebie.... ![]() A mogę sie zapytać coś jeszcze? A miałem kontakt z UFO? Bo ja miałem kontakt z Vistą i tylko 3 programy z 80 działało. Jak widać Vista jeszcze jest mała. Ale nie bój się. Producenci nadgonią za Vistą tak jak było wcześniej XP, kiedy to czasopisma móiły że XP jest za wymagający, później po XP nadgoniło IT i proszę u wszystkich działa. Przy Viście będzie to trochę później. Trzeba tylko dać czas producentom. Cytat tyle, ze dla lamera i to leniwego, jakakolwiek instalacja czegokolwiek sprawia ogromny kłopot i pierwsza myśl jego to: "zainstaluje jednak XP". jak Ci nie pasuje XP to se zainstaluj Linuxa ![]() Ten post edytował nitro18 17.04.2007, 15:59:56 |
|
|
![]()
|
|
Cytat jak Ci nie pasuje XP to se zainstaluj Linuxa A skąd to ty możesz wiedzieć że jestem leniwy itd.. Widać sam się nazywasz lamerem skoro prosisz o pomoc dot. serwera i Visty. i sam masz z tym kłopot a więc sam stworzyłeś swój obraz w tym cytacie. mam na jednym kompie Linuxa, pracowalem tez na Macu jakis czas. teraz przewaznie uzywam Windows Vista Home Premium i jestem z tego systemu zadowolony. Gdy prosilem o pomoc w skonfigurowaniu serwera Apache, siedzialem WinVista dopiero jakies 2h. teraz wszystko juz idzie latwo, a potrzebne mi do pracy oprogramowanie (Photoshop, Apache, MySQL, OpenOffice.org, Eclipse i EditPlus ![]() dlatego bede bronil tego systemu, bo wiem, że dla mnie to jest w tej chwili najwygodniejszy system... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:28 |