![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2004 Skąd: Mysłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaktualizowałem pliki na serwerze, i nagle wyskoczył mi tekst
Kod Allowed memory size of 24117248 bytes exhausted (tried to allocate 3840 bytes) in /u/var/www/html/nowa/admin_top.php on line 1 Czym może być to spowodowane?? bo sprawdziłem plik i wszystko wygląda ok. ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komunikat jest jasny:
Przekroczyłeś ilość dozwolonego miejsca na serwerze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komunikat może i jasny, ale wyjaśnienie przedmówcy nie do końca. Błąd ten informuje, że wykorzystana została pamięć dostępna dla skryptów php. Zapewne skrypt wszedł w jakąś pętlę, lub dobierał się do dużych zasobów i zapchał całą pamięć...
----edit---- Mea culpa. Masz rację, walnąłem gafę. ~mike_mech -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2005 Skąd: Brodnica :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam podobny problem co juzer
Cytat Fatal error: Allowed memory size of 20971520 bytes exhausted (tried to allocate 2 bytes) in /home/.../losowanie.php on line 2 Skrypt, którego dotyczy komunikat wygląda nastepująco:
Skrypt losuje z moejej galerii numer zdjecia $numer i dodaje go na koncu odpowiedniego linka, ktory wyswietla wylosowana fotke. Zaznaczam, ze dopiero zaczynam swoja przygode z php ![]() PS - zeby bylo smieszniej, wczoraj ten skrypt dzialal, a dzis po powrocie z pracy jak chcialem go odpalic to wyskoczyl mi w/w komunikat. Aha, jeszcze jedno. Skrypt dziala poprawnie w momencie, gdy utworze tablice recznie tj.
Potrafi ktos pomoc ? Ten post edytował winnetu 4.10.2006, 19:19:37 -------------------- Uważaj na ludzi, którzy sie nie śmieją - są niebezpieczni!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 5 Dołączył: 18.07.2006 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[quote name='winnetu' post='298568' date='4.10.2006, 20:08:03 ']
Mam podobny problem co juzer Skrypt, którego dotyczy komunikat wygląda nastepująco:
Nie jest to pętla nieskończona? Nie widzę inkrementacji $i. Dodajesz kolejne rekordy do tablicy $m aż zapchasz całą pamięć. EDIT Poprawne rozwiązanie:
Ten post edytował cicik 4.10.2006, 19:24:43 -------------------- CMS dla Twojej firmy
Wojciech Małota |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2005 Skąd: Brodnica :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziala
![]()
Dzieki za pomoc. -------------------- Uważaj na ludzi, którzy sie nie śmieją - są niebezpieczni!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:06 |