![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 1 Dołączył: 21.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Was, mam taki mały problem i nie wiem gdzie szukać przyczyny.
Mam taki kod na wysyłanie / odbieranie danych z ajaxa
Wszystko działa o ile dataType: jest jako html, jeżeli ustawię jako json to mam komunikat w stylu ![]() Jak widać nagłówki są ok, dane niby też Kod na wyplucie wygląda tak
Jak dam dane jako html to mogę spokojnie się do jsona odwoływać poprzez obiekt, dane sprawdzałem też poprzez http://jsonlint.com/ i oczywiście tablica jest ok. Co robię nie tak? co może być przyczyną, mogę zostawić html i nic to w sumie nie zmieni ale jednak chciałbym to zrobić zgodnie ze sztuką. Będę wdzieczny za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam Oskar -------------------- projektowanie stron warszawa ::: projektowanie www ::: projekty www
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$.parseJSON(data);
No ale po co potem jeszcze jsona parsujeszz jsonem? SKoro masz json to ustaw dla ajaxa, ze wynik bedzie json i jquery samo ci zwroci json a ty juz nic nie musisz parsowac -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 1 Dołączył: 21.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z jednej strony masz racje jak dam
to data w console daje mi {"a":"b"} jednak jak chce się odwołać czyli daje data.a to mi zwraca undefined co robie nie tak? -------------------- projektowanie stron warszawa ::: projektowanie www ::: projekty www
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat to data w console daje mi {"a":"b"} To ci zle daje bo daje ci tekst a nie obiekt. Jakbys poprawnie ustawil parametry wywolania AJAX, jak ci pisalem, to bys dostal obiekt a nie tekst. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Masz rację, nie ustawiłem jsona w datatype z pośpiechu i się wkurzam niepotrzebnie, jeszcze raz dzięki.
-------------------- projektowanie stron warszawa ::: projektowanie www ::: projekty www
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:08 |