![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam przykładowe zapytanie(załóżmy, że SELECT
I muszę tutaj zrobić update danch
I czy mogę to wsadzić do jednego zapytania? uzywam $adodb -> Execute(); Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie wiem dokładnie co chcesz osiągnąć. Doprecyzuj. Na pewno zainteresuj się: $adodb -> AutoExecute(); -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, to mi raczej nie pomoze.
Teraz muszę wykonywać 2 zapytania. A klient chce mieć Adodb zastosowanie(nie wiem dlaczego nie chce PDO) i pluje się, że: "A po co robić te 2 zapytania osobno. Napewno dało by się to wsadzić do jednego. Pomyśl bo Execute chyba wypliwa strasznie dużo danych." teraz robie to tak Kod $xxx = $db -> Execute('SELECT...'); //Zapisanie wynikow do zmiennej $db -> Execute('UPDATE ...'); I chce mieć takie coś: Kod $xxx = $db -> Execute('SELECT AND UPDATE');
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To powiedz klientowi, że jak się zna lepiej to niech sam to pisze a nie Tobie dupę zawraca.
Jak chce miec select i chce miec update to muszą to być dwa zapytania. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Właśnie tak myślałem. bo w mysql_query dało się chyba Select ...; UPDATE...
Dziękuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat bo w mysql_query dało się chyba Select ...; UPDATE... guzik się dało a nie dwa zapytania ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kiedyś przy którymś projekcie tak robiłem. Nawet to chyba były problemy o ile się nie myle bo czyscili bazy atakami SQL INJECTION o ile dobrze pamietam.
|
|
|
![]()
|
|
Źle pamiętasz. mysql_query pozwala na wykonanie tylko pojedyńczego zapytania. Tyle w temacie. Masz to nawet czarno na białym napisane w manualu
ps: AdoDB korzysta poza tym z mysql_query ![]() No chyba, że wybierzesz inny sterownik. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:05 |