![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć,
Mam komendy w htaccess:
Niestety działa mi ona do wszystkich plików, jak zrobić, żeby dotyczyła tylko plików PHP ? Bo teraz to mi grafika nie może się wczytać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja zazwyczaj używam tego:
Kod RewriteEngine On
RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule (.*| index.php?$1 [L] -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak nie działa, to musi być tak, że wszelkie pliki php będą przechodziły przez jedną komendę a pozostałe pliki przez inną i nie wiem jak to określić
dobra już mam zrobione z tymi obrazkami, zrobiłem to tak: RewriteEngine on RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f [NC] RewriteRule ^([^-]+)/([^-]+)$ $2 [L] jak zrobić, że jeśli ktoś wchodzi na wirtualny adres i nie poda nazwy pliku to mu się wyświetli zawartość pliku index.php z głównego katalogu? Ustawienie pliku domyślnego nie chce działać tzn. jeśli odniosę się do istniejącego katalogu i nie podam nazwy pliku to otwiera index.php, natomiast jeśli w adresie jest wirtualny katalog to to nie zadziała.... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:43 |