![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam szanownych kolegów,
tym razem poległem na WebApi Allegro, mam drobny kłopot. Na tyle na ile potrafiłem, rozwiązałem swoje problemy a api_allegro we własnym zakresie, pół dnia siedziałem nad listowaniem aukcji na swojej stronie. W końcu, kiedy pobrałem aukcje, poukładałem w listę w tabeli, pojawił mi się problem stronicowania tych aukcji i dzielenie ich na porcje. chciałbym je podzielić na porcje po 10 aukcji, ale nie wiem jak się do tego zabrać, kompletna niemoc niestety ![]() Aktualnie mam na koncie 38 aukcji, skrypt wyświetla wszystkie, ale z ustawionym parametrem 'limit' => 50 pokazuje mi 38 wierszy z aukcjami i pozostałe 12 puste....
Kompletnie zabrakło mi pomysłu jak poukładać ten listing w porcję po 10 aukcji, pomożecie...? Przykład listingu aukcji na stronie To jest wersja testowa mojego systemu, więc nie zwracajcie uwagi na detale ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
,to jest winowajca wyszukiwarka : paginacja http://allegro.pl/webapi/documentation.php...d-code-examples |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ooo
![]() Dzięki, usiądę wieczorkiem i pogrzebię nad podanym przez Ciebie przykładem ![]() Może to faktycznie dobry kierunek ![]() Szczerze mówiąc szukałem rozwiązania w dokumentacji API Allegro, ale chyba mam problem z odczytywaniem technicznych przypisów ![]() Ech, znów poległem, to jest do dupy !
już w 6 linijce wywala błąd, a ja nie wiem dlaczego.... podstawiłem tą funkcję do swojego systemu, pozamieniałem wszystkie parametry i nie działa ![]() Nie macie pomysłu jak dorobić stronicowanie w moim już istniejącym skrypcie podanym w pierwszym poście ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy pobieraniu aukcji nie musisz pobierać wszystkich na raz. To regulujesz sobie offsetem i limitem.
Jeśli chcesz pobrać pierwsze 10 aukcji ustawiasz limit na 10 offset na 0 Następne druga strona offset 1 i do 4 Ja robiłem sobie mniej więcej w ten sposób:). Dostosuj do siebie
getAllMyItems dostosuj do paginacji Ten post edytował artur_dziocha 17.08.2012, 23:57:28 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki kolego, spróbuję jutro, bo dziś mam już dość cyferek i literek
![]() ..bądź co bądź, chyba zmienię front działań, bo grzebanie w api allegro i wyświetlanie ich w taki sposób jak bym chciał jakoś mi nie idzie... Zastanawiam się, czy nie wygodniej by było pobrać GetUserItems, zapisać do bazy SQL i dopiero później wyświetlać, sortować,stronicować ? Jeśli tak, to może ktoś już to robił i zechiałby pomóc w tym kierunku ? ![]() Przy pobieraniu aukcji nie musisz pobierać wszystkich na raz. To regulujesz sobie offsetem i limitem. Jeśli chcesz pobrać pierwsze 10 aukcji ustawiasz limit na 10 offset na 0 Następne druga strona offset 1 i do 4 Ja robiłem sobie mniej więcej w ten sposób:). Dostosuj do siebie
getAllMyItems dostosuj do paginacji Kolego, a może podrzuć linka i pokaż jak to wyszło u Ciebie ze stronicowaniem ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie robiłem tego na stronie. Musiałem tylko pobrać popaczkowane i odpoowiednio je zapisać
![]() Od razu mówię, że nie sprawdzane:) Pokombinuj Do tej swojej klasy dopisz sobie funkcję zliczającą wszystkie aukcje z kategorii "Sprzedaję" np u siebie mam tak
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 14:28 |