![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 28.12.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Potrzebuje rozbudować swoją stronkę o prosty system głosowania. Najbardziej zależy mi na tym aby był taki jak na demotywatorach.pl Udało mi się zrobić na razie tyle: głosowanie:
script.js:
glos.php(dodaje do bazy glos):
A wiec na razie działa mi tylko głosowanie bez odświezania. A chcialbym aby po zagłosowaniu, bez przeładowania strony, zmieniła się ilość głosów, ocena oraz pojawił się stosowny komunikat (najlepiej nie typu alert() ). Jakieś pomysły? Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja u siebie rozwiązałem to w następujący sposób : http://forum.php.pl/index.php?showtopic=124479&hl=
i działa sprawnie ( po dopisaniu części do negatywnych głosów of course ) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 28.12.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Bawiłem się własnie tym i troszkę średnio mi wychodziło, ponieważ nie do końca rozumiem ten zapis:
jak tu mam odniesc sie do glos.php w ktorym mam zapisaną operacje na bazie i jak mam zaktualizowac ilosc glosów i ocene? i po co te rating_div.html? edit: Skorzystałem z kodu podanego przez 'panjarek'. Głosowanie działa, zlicza do msql głosy, jednak chciałbym aby aktualizowało na stronie ilość głosów i ocene. Tak więc aby wyczytywało z bazy ilość głosów lub żeby (najprościej) pobrało z pliku glos.php. Ma ktoś pomysł? ;> Ten post edytował Narus 28.12.2009, 23:49:03 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
w skrypcie php po kazdym mozliwym wyjatku dopisz zeby zwracalo ilosc glosow (w formie tekstu). odbierz ta wartosc w JS i popzrez innerHTML podmien (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
UP aha, to jquery, wiec zamaist innerhtml jakis odpowiednik tego w jq, nie znam ise na tym Ten post edytował rafalw 29.12.2009, 01:55:04 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 10.06.2026 - 23:50 |