![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich forumowiczów.
Zrobiłem sobie walidację formularza, ale mam jeden problem. Otóż aby button Dodaj był aktywny muszą być wypełnione wszystkie pola formularza. Na razie mam tak: Kod formularza: plik valid.js:
i nie wiem jak wywołać funkcję button() aby ona cały czas sprawdzała jaki jest stan pól i wyświetlała odpowiednią wersję buttonu (aktywny/nie aktywy). Z tego co znalazłem w sieci to powinienem użyć funkcji Event.observe tylko nie wiem w jaki sposób i w którym miejscu. Liczę na szybką odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na js sie specjalnie nie znam ale wydaje mi się że możesz zarejestrować sobie event na status change który wywoła metodę walidującą formularz (tu jest chyba jakas gotowa klasa do ozarządzania eventami http://www.codehouse.com/javascript/script...register_event/ )
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze po co Ci prototype skoro i tak z niego nie korzystasz?
Ja bym próbował tak:
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:53 |