![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pracy stoje przed problemem polegającym na znalezieniu błędu AJAXa , dogrzebując się w kodzie w headerze widoku miejsca w którym wyskakuje myląca użytkownika informacja (treści dodają się, funkcje spełniają swoje zadanie ale wyrzuca błąd) znalazłem sekcje (która wiem że nie powinna znajdować się w widoku ale ktoś to tak napisał)
$blad = '<b style=\'color: red; \'>Błąd przy wykonywaniu operacji - spróbuj ponownie</b>'; echo ' $(window).bind("ajaxError", function() { jQuery(\'#comments\').html("'.$blad.'"); }); '; Nie mam bladego pojęcia gdzie szukać tego zbindowanego ajaxErrora, niestety nie ma żadnych komentarzy w kodzie, jest to stary autorski CMS firmy.. Jestem narazie stażystą więc zwykłe wskazówki (przewidywania w którym miejscu {kontroler, model , widok miejsca w którym wyskakuje informacja} powinienem tego szukać) bardzo by mi pomogły. A może jest jakiś sposób na wyciąganie błędów AJAXa, z JS jestem bardzo słaby.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:38 |