![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Może wpierw podam kod, a następnie napiszę z czym mam problem: W pliku html mam zwyczajny input do pobierania ścieżki dostępu do pliku, a w JS pobieram sobie do zmiennej zawartość tego co zostanie wpisane do okienka input. Wszytko pięknie działa pod FF oraz IE - pobierana jest pełna ścieżka dostępu typu "c:\plik.txt". Niestety Opera chce być sprytna i w jej przypadku dostaję tylko ciąg znaków postaci "plik.txt", bez ścieżki dostępu. Gdy zmienię typ input na text wszystko jest w porządku i każda z przeglądarek zwraca mi pełen ciąg znaków - ze ścieżką dostępu do pliku. Tak więc to Opera dziwnie obsługuje <input type="file"/>. Czy ma ktoś pomysł jak to obejść - chciałbym mieć możliwość przeglądania dysku spod przeglądarki aby za pomocą kilku kliknięć mieć w zmiennej path do pliku. Ten post edytował Edric 8.06.2008, 16:02:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Względy bezpieczeństwa których IE i FF nie tolerują.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:17 |