![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Kod function vCode() { var vcode = document.getElementById('vcode'); var code = document.register.code; advAJAX.get({ url: "modules/account/validate.php?code="+code.value, onSuccess : function(obj) {vcode.innerHTML = obj.responseText;}, onError : function(obj) {alert("Error: " + obj.status);}, }); } 1. Jak przerobic ten kodzik aby wysylal zmienne post? czy w ajaxie ma to duze znaczenie czy przesylam zmienna get czy post? chodzi mi aby bylo jak najbezpieczniej. 2. Wiadomo jesli wywola plik validate.php wydrukuje do zmiennej obj.redponseText to co ten plik wydrukowal. jednak jesli w pliku Validate robie np: Kod if(a==1){print "1";} else {print "0"} a w ajaxie: Kod function vCode() { var vcode = document.getElementById('vcode'); var code = document.register.code; var n; advAJAX.get({ url: "modules/account/validate.php?code="+code.value, onSuccess : function(obj) {n = obj.responseText;}, onError : function(obj) {alert("Error: " + obj.status);}, }); if(n == 1) {alert(cos tam1);} if(n == 0) {alert(cos tam0);} } i po wykonaniu tej funkcji ajax wywali mi dwa alerty z obojgiem warunków. gdzie tu jest błąd? umiem przekazac zmienne z js do pliku php ale jak ter różne zmienne przekazac do js? 3. Czy sa jakies polsie tutoriale odnosnie biblioteki advAJAX? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
1) zamien "get" na "post"
2) musisz przełączyć go w tryb synchroniczny np Kod advAJAX.async = false Co oczywiście jest niepolecane 3) google -> advajax documentation Niestety strona projektu umarła i trzeba szukać strzępków dokumentacji. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Cytat Niestety strona projektu umarła i trzeba szukać strzępków dokumentacji. A jeszcze lepszym rozwiązaniem jest przerzucenie się na projekty które nie umarły i mają się bardzo dobrze, np. jQuery. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%)
|
czemu przełaczenie
Kod advAJAX.async = false jest niepolecane? Jakie skutki powoduje i co zmienia? Gdzie to mam zmienic w bibliotece? Nie moge znajsc. rs[a] = args[a]; }; Ten post edytował XP'ek 2.09.2010, 16:27:21 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Niepolecane bo blokuje stronę na całość czasu żądania.
Zmienić tak jak Ci podałem. |
|
|
|
|
|
|
|
ale gdzie to mam wprowadzic nie bardzo rozumiem w bibliotece advAJAX niczego podobnego nie mam, jak ustawic adv w trym synchroniczny?
Ten post edytował XP'ek 3.09.2010, 11:19:10 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 15:49 |