![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z Recaptcha. Wykorzystuje CodeIgniter i na stronie mam pusty box <div id="registerBox"></div> do ktorego laduje tresc formularza ajaxem (poniewaz tresci moga byc rozne). Wykonuje zapytanie do metody na serwerze ktora generuje mi kod recaptchy ( $data['recaptcha_html'] = $this->recaptcha->recaptcha_get_html(); ).
Nastepnie do zmiennej przypisuje widok (w ktorym znajduje sie ta recaptcha) $view = $this->load->view('register/performer', $data, TRUE); i dalej jsonem przekazuje ja spowrotem do strony ( echo json_encode($view); ). Sprawdzalem var_dumpami i zmienna $data['recaptcha_html'] i $view maja prawidlowe wartosci. W callback success do elementu registerBox dopisuje to co pobralem ($('#registerBox').html(data)) <- data to parametr funkcji success. Jako wynik pojawia mi sie moja zawartosc jednak bez recapchy - w firebugu widze tylko :
czy ktos moze spotkal sie z podobnym problemem ? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może brak biblioteki w PHP
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie wszystko jest zaladowane tak jak pisalem ze var_dumpy mi wszystko prawidlowo pobieraja. Teraz zauwazylem dziwna rzecz. W moim callbacku success daje $('#registerBox').html(data); jak zaraz po tym dam alert$('#registerBox').html()) to nie idzie (zaden pop up nie pojawia sie). Jezeli w tym success dam $('#registerBox').show() to sie nie pojawi, ale jak dam po calym $.ajax to juz sie pojawi - ale bez tej recaptchy i jak tam dam alert($('#registerBox').html()) to pojawi sie pop up z pusta zawartoscia.
tak to wyglada - alert 1 w tym wypadku nie zadziala. Jak damy go pod show() to wtedy zadziala. //////////////////////// rozwiazalem poprzez doladowanie captchy przez ajax Recaptcha.create("pub key", "recaptcha", { theme: "white" } ); Ten post edytował jacobson 13.11.2013, 13:24:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:50 |