![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zacznijmy od tego, że używam jQuery. Chcę napisać skrypt logowanie w którym po podaniu poprawnego loginu i hasła wyświetla diva #zalogowany, a kiedy złego wyświetla diva #logowani. Z góry dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
I co w związku z tym?
Coś nie wychodzi ? Pokaż jak próbowałeś . |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proste, przesyłasz dane ajaxem do skryptu php, który zwróci odpowiednią wartość.
![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysyłałem formularz a następnie w php sprawdzałem i jeśli hasło i login się zgadzały to wyświetlałem tego diva echiem, ale chce żeby był on wyświetlany za pomocą Ajaxa, żeby zwracało jakąś wartość i późnij na jej podstawie wykonywano czynność np zwraca 'zalogowało' i wyświetla diva po zalogowaniu a jak 'nie zalogowało' to wyświetla diva z panelem logowania.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to jeśli chcesz AJAX-em, to użyj:
Wysyłasz formularz logowania ajaxem, tam logujesz człowieka, ustawiasz cookies i zwracasz odpowiednią treść do diva. W funkcji callback wyświetlasz diva z treścią, ustawiasz timeout na np. 10 sekund, po tym czasie wygaszasz diva i przeładowujesz stronę (żeby np. opcje dla zalogowanego były już widoczne). Jeśli logowanie nie powiodło się, możesz zwrócić np. "NOT_LOGGED", odczytać to z parametru funkcji callback (który jest właśnie tym, co wyświetli moduł logowania) i ponownie wyświetlić formularz logowania. A jak to na kod przenieść? Najlepiej starannie, czytając dokumentację jQuery i eksperymentując. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:42 |