![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam napisałem skrypt który dodaje po kliknięciu inputy. Do każdego inputa jest kolejny button obok, który odsłania dodatkowe opcje do wypełnienia lecz one się nie pojawiają. Problem jest w kodzie który ma się właśnie pojawiać bo gdy go zastąpię obojętnie czym np : "dupa" to już działa i się pojawia , więc nie wiem co jest nie tak może opcje zwiększania nazwy o +1. Mam też pytanie jak zrobić żeby ilość inputów była maksymalnie równa 10. a jak ktoś dalej będzie chciał powiększyć to pokaże się napis nie można dodać kolejnego inputa.
Ten post edytował nikestylex7 18.10.2012, 11:01:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zarąbisty opis - a kodu brak.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale sieczka, wpakowałeś wszystko w skrypt? Co do drugiego pytania, zliczaj zwyczajnie ile jest inputów o danej class np. i jeśli się okaże że 10 to nie dodajesz już nowego.
Czytam ten kod i czytam i zrozumieć nie mogę o co tu w tym wszystkim chodzi. Oddziel HTML od jQuery. Przedstaw formularz w czystym HTML, jakie zawiera pola i przyciski i napisz co chcesz by się z nim działo po kliknięciu w co. Np. Ten post edytował b4rt3kk 18.10.2012, 11:13:24 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
tylko że ja mam kod html wpakowany w skrypt.
Ten kod dodaje mi inputy. widzimy tutaj miejsce w ktorym mialem formularz z dodatkowymi danymi. Chciałbym to jakoś uporządkować. Czyli skrypt dodaje mi inputy po kliknieciu butonu. Jak doda inputa to razem z nim dodaje dodatkowe opcje czyli button jak nacisniemy to wyswietla formularz z dodatkowymi danymi. To jest takie jedno w drugim. Jeszcze raz klikam buton dodaje inputa klikam obok buton pojawia mi się dodatkowa opcja do tego inputa. Mogę to jeszcze jakoś wytłumaczyć. To jest na takiej zasadzie najpierw imie i nazwisko osoby pierwszej klikamy plus wyswietlaja sie dane dodatkowa wiek itp dodajemy plus i dodaje nam się kolejny input i to samo . Ten post edytował nikestylex7 18.10.2012, 11:37:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem, można się tak bawić, ale po co? To strasznie upierdliwe. Mam dwie propozycje. Skoro wiesz, że ma być max. 10 takich pól, to najpierw je sobie przygotowujesz:
możesz wygenerować to np. w pętli PHP. Nadajesz w css lub za pomocą jQuery tym które mają być z początku niewidoczne display: none, po kliknięciu zmieniasz na display: block. Przy okazji to rozwiązuje problem dodawania pól powyżej 10-ciu. Druga opcja, robisz jeden box: i go kopiujesz w całości za pomocą jQuery, ew. później zmieniasz za pomocą jQuery czy to id, czy to klasę, czy też inne właściwości czy treści dzieci tego elementu, będzie to bardziej przejrzyste i przyjazne w edycji. http://api.jquery.com/clone/ Ten post edytował b4rt3kk 18.10.2012, 11:39:06 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
hmmm czyli całkowicie to zmienić i zastąpić czymś w podobie tego
po kliknięciu ma dodać inputa i tyle. a jak zrobić żeby odkrywało po kliknięciu inputy z display none ale nie że wszystkie naraz tylko pojedyńczo ? Ten post edytował nikestylex7 18.10.2012, 11:50:26 |
|
|
![]()
|
|
hmmm czyli całkowicie to zmienić i zastąpić czymś w podobie tego po kliknięciu ma dodać inputa i tyle. a jak zrobić żeby odkrywało po kliknięciu inputy z display none ale nie że wszystkie naraz tylko pojedyńczo ? Tak najlepiej, po co sobie życie utrudniać. Nadaj inputom kolejne id i albo sprawdzaj które są widoczne, pobieraj id i odsłaniaj ten o kolejnym id, albo nadaj id przyciskom, które mają je odsłaniać jak i inputom i odsłaniaj ten dla którego przycisk został kliknięty. Też musisz pobrać id i sprawdzić kolejne. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
mógłbyś podać jakiś przykład do tego co powiedziałeś ? z js jestem noga a w php tego nie da się zrobić
![]() |
|
|
![]()
|
|
Proszę bardzo, oto przykład.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
a jak do tego dodać info że jak 10 inputów zostanie już odkrytych pokaże że większa ilość jest niemożliwa? Zliczyć inputy ? jakiś przykład ?
|
|
|
![]()
|
|
Wystarczy dodać do poprzedniej funkcji:
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
hmm a jak zastąpić alert żeby zamiast niego pojawił się wciśnięty div z komunikatem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 6 Dołączył: 25.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie do końca rozumiem co to oznacza wciśnięty (jeśli style to poprostu ostyluj),ale może to?:
Ten post edytował wpaski 19.10.2012, 17:25:58 |
|
|
![]()
|
|
Może być i tak, jak wpaski zaproponował.
![]() -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:03 |