![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie użytkowników forum. Dawno mnie tu nie było, a jednak znów wracam się do Was z prośbą o pomoc... Piszę sobie skrypt, który wykorzystuje technologię AJAX. Na stronie głównej mam miejsce, które ma mi się odświeżać w AJAXie co określoną ilośc czasu, stąd wykorzystuję setInterval. Napisałem sobie też panel administracyjny, z poziomu którego chciałbym sobie dynamicznie zmieniać czas odświeżania tej części strony, ale nie wiem czy to jest wykonywalne... Kod wygląda następująco :
pobieram sobie z pliku 'refresh.php' z bazy danych czas, co ile ma mi się odświeżać skrypt i mnożę to razy 1000 aby otrzymać milisekundy. Dalej robię tak:
no ale zwraca mi 'refresh is not defined'. Nie za bardzo wiem, z której strony mógłbym to ugryźć. Ponadto kiedy 'wyalertuję' zmienną 'refresh' w sekcji 'success' poprzedniego kodu to zwraca mi ładną wartość, taką jakiej się spodziewam. Ale poza tą sekcją już mi alertuje '0'. Jak mogę z tamtej sekcji zmienną zrobić globalną ? Nie wiem czy w ogóle da się ustawić setInterval za pomocą zmiennej, więc może próbuję na darmo, ale jednak proszę Was o pomoc. Internety przekopałem od wczoraj, ale nie trafiłem na dobre rozwiązanie. Jak zawsze liczę na Waszą wiedzę i pomoc ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ze zmienną globalną próbowałem - nie otrzymuję efektu który bym chciał otrzymać, dalej alert mi zwraca wartość 0.
Wykonywanie kodu JS w PHP mi pomogło. Aż dziwne że o tym nie pomyślałem ... Dzięki Damonsson! Leci pomógł ![]() Ten post edytował Mefiuu 23.09.2013, 11:21:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:06 |