![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem, z ktorym nie moge sobie dac rady. Chce aby wynik działania skryptu ajax był zależny od wyniku skryptu php.
Skrypt php:
Jak widać w zależności od zapytania SQL chce dodać do obecnego formularza 2 przyciski, albo utworzyć nowy formularz. W jaki sposób mam to zrobić, co zmienić w skrpycie ajaxowym? '
if(zadanie.readyState == 4 && zadanie.status == 200) { document.getElementById("podmenu").innerHTML = zadanie.responseText; "Co tutaj zmienić?" } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzałeś swój kod?
Bo robi to co chcesz aby robił. Do diva o id podmenu (masz takiego, nie?) wczytuje albo dwa buttony albo całego forma. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działać działa tylko wygenerowany kod html będzie niepoprawny, ponieważ te buttony będą wisieć w powietrzu a chce żeby były dołączone do formularza, na którym wykonywany jest skrypt ajax po zdanienu onchange.
W tym kodzie przyciski zostaną dodane do diva pod formularzem i nie będa z nim bezpośrednio związane. Dlatego potrzebuje to zrobić w taki sposób, żeby albo dodawało mi wygenrowany kod ze skryptu php do formularza albo do diva o id "podmenu". Ten post edytował jackuss 16.03.2014, 19:03:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 69 Dołączył: 15.04.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz aby butony były dodawane nie na dole, tylko w formularzu to czemu diva zamieściłeś pod formularzem a nie w formularzu?
|
|
|
![]()
|
|
Nie zrozumielismy się
![]() Ten post edytował jackuss 16.03.2014, 20:27:59 |
|
|
![]()
|
|
to nie możesz po prostu przepisać pierwszego formularza, tylko z dodanymi dwoma przyciskami?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:24 |