![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Sicu- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dokładnie nie wiem jak to sprecyzować, ale spróbuję to jakoś wytłumaczyć.
Chcę zrobić prostą stronę z pięcioma paskami (oceny). Chciałbym aby każdy użytkownik mógł ocenić każdy pasek. A później na zasadzie średniej, (skrypt?) obliczył ogólną ocenę. Wytłumaczę na zasadzie samochodu. Mam kilka modeli do wyboru (lista rozwijana) Klikam na któryś i wyświetla mi się jego ocena np. Wygląd 8/10 Awaryjność 10/10 Moc 4/10 I wtedy każdy użytkownik będzie mógł oddać swoją ocenę. Jednak, nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Znam się tylko średnio na html/css |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 7 Dołączył: 3.08.2007 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli średnio znasz HTML / CSS to marnie to widzę.
Musisz zaprojektować bazę danych np. MySQL. W bazie dla każdego samochodu będziesz przechowywał wszystkie oceny a skryptem będziesz wyliczał średnią. Żeby wszystko fajnie wyglądało to możesz użyć jQuery do interakcji z userem. Ale tego wszystkiego niestety musisz się nauczyć, tutaj raczej możesz znaleźć podpowiedzi ale nikt za Ciebie tego nie napisze a tym bardziej nikt nie będzie Ci tłumaczył podstaw programowania. Od tego są kursy i manuale. Pozdrawiam i życzę postępów |
|
|
-Sicu- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mógłbyś podać linki do tutorali które najszybciej przybliżą mi napisanie tej strony?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:11 |