![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Chciałbym zrobić menu na stronke, ale nie wiem jak się za to zabrać.
Takowe menu jest na: http://www.realmadryt.net/ lub http://losblancos.pl/ . Chodzi mi o to menu pod "szukajką". Jak takie menu zorbić? Lub jak szukać tego w necie? Prosiłbym o pomoc Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli totalnie nie wiesz jak zaczać to:
najpierw zobacz jak się poziomuje menu czyli np ul li { float: left; } ajax to byc nie musi, zwykly onclick i np show i hide Ten post edytował usb2.0 22.12.2012, 18:12:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do CSS to wiem, głównie chodzi mi o ajaxy i te inne, bo w tym to krucho (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Nawet nie wiem w jakim języku to zrobić Dobra, dajmy na to mam takie coś: Jak to zrobić, aby gdy się kliknie w Klub, a potem w Serwis to <p> z informacjami o klubie znikneły a pokazały się dane o Seriwsie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hide()
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uważam, że sam kod html jakis stworzyłeś jest tutaj błędny.
Moim zdaniem takie menu jak podajesz jest zrobione na zasadzie jQuery Tabs. Twój kod html powienien wygladac mnie więcej tak. Jeżeli chcesz mieć takie menu. Taki kod musisz ostylowac oczywiście w CSS aby twoje podmenu Kod <div class="home"></div>, itp.... było schowane dopiero po najechaniu sie pojawiało ( poszukaj menu poziome z poziomym submenu).<div class="aboutus"></div> Do tego musisz ładnie to oprogramować w w jQuery. Kodu sam nie dostaniesz, bo wszystko mozna znaleźć na www.jquery.com, oraz jest mnostwo poradników z jQuery Tabs Podpowiem CI tylko ze na poczatku musisz schować wszystkie podmenu, pokazac tylko pierwszy. z home, następnie przy najechaniu myszką albo kliknięciu na następne menu musisz znowu schować wszystkie podmenu i pokazać tylko to podmenu które Cię interesuje. Internet to miejsce dla ludzi kreatywnych, poszukaj rozwiązań sam, dopiero jak będziesz miał fragment kodu wróć tutaj to pomogę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 30.08.2025 - 08:58 |