![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Pytanie do szanownych speców.
Mam problem ze stworzeniem linku z obiektu flashowego, który ładował by stronę do diva. Używam do tego celu ajaxa w nastepujacej postaci: Kod <script type="text/javascript"> function include(adres, div_id) { if (window.ActiveXObject) otworz = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); else if (window.XMLHttpRequest) otworz = new XMLHttpRequest(); else alert('Twoja przegladarka nie obsluguje AJAX-u'); otworz.onreadystatechange = function() { otworz_strone(otworz, div_id); } otworz.open('GET', adres, true); otworz.send(null); } function otworz_strone(otworz, div_id) { if (otworz.readyState == 4) { if (otworz.status == 200 || window.location.href.indexOf("http") == -1) document.getElementById(div_id).innerHTML = otworz.responseText; else alert('Wystąpił błąd przy połączeniu z serwerem'); } } </script> To w strefie head a w body link wyglada tak: Kod </span><a href="#" onclick="include('onas.php', 'menu');">test</a> Mam problem ze zrobieniem linku w menu flashowym ktory ladowal by jakas strone do diva, co prawda identyczny problem pojawil sie na jednym forum ale nie zostal rozwiazany niestety - mam na mysli ten oto temat; http://forum.webinside.pl/viewtopic.php?t=12527 drążyłem go i analizowałem jednak nie udało mi się uzyskać zadawalającego efektu. Jak jeden z kolegów podpowiedział użycie biblioteko prototype i tak też zrobiłem jednak wystąpił u mnie ten sam problem jak opisuje w danym temacie pytajacy mianowicie nie wystepuje zadna reakcja. plik prototype sciagniety i zainicjowany w headzie wpisalem taki sam kod we flashu Kod </span>on(release) { getURL("javascript:Ajax.Updater('id_diva','./test.html', {asynchronous:true})"); } I niestety nic to nie pomogło reakcji zero. Był bym bardzo wdzięczny za pomoc, gdyby ktoś miał jakiś pomysł jak rozwiązac ten problem. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc Ten post edytował nietopesh 13.04.2008, 10:53:42 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 6 Dołączył: 31.08.2005 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%)
|
moze funkcją fscommand()
funkcja JS zaczyna sie od nazwy lub id obiektu flash i konczy sie ciągiem _DoFSCommand EDIT: W IE trzeba zastosować VBS
Ten post edytował slammer 13.04.2008, 22:37:36 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%)
|
Ja nie rozumiem trochę tego co piszesz, mówisz że w JS z poziomy HTML'a odpalasz tak:
to dlaczego w AS robisz tak:
? Spróbuj:
@slammer fscommand jest tu niepotrzebne. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 22:34 |