![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam mały problem z zaczytaniem danych pobranych z MySQL do tabeli Bootstrap/Footable3. Kod <table class="table footable table-striped table-hover table-condensed table-responsive" data-show-toggle="true" data-filtering="true" data-paging="true" data-sorting="true" data-filter-delay="100" data-filter-min="3" data-filter-dropdown-title="Szukaj" data-filter-placeholder="Szukaj" data-paging-size="15"></table> Za pomocą Kod jQuery(function($){ $('.table').footable({ "columns": jQuery.get("columns.json") }); }); ustawiam dane kolumn. Tutaj wszystko jest ok. Kod $.getJSON("lk.json",function(data){ var items = []; $.each(data,function(key,val){ items.push("<tr>"); items.push("<td id=''"+key+"''>"+val.id+"</td>"); items.push("<td id=''"+key+"''>"+val.sname+"</td>"); items.push("<td id=''"+key+"''>"+val.city+"</td>"); items.push("<td id=''"+key+"''>"+val.tel+"</td>"); ... items.push("</tr>"); }); $("<tbody/>",{html:items.join("")}).appendTo("table"); }); I tu także jest ok. Dane z pliku json wczytują się bez najmniejszego problemu. Plik ten generuję sobie co jakiś określony czas. Problem mam jednak taki, że dane w tym pliku szybko dezaktualizują się a dodatkowo nie chcę aby plik json był dostępny dla wszystkich. Wrzucenie go do innego katalogu i umieszczenie pliku .htaccess z zapisem "deny from all" nic nie da, ponieważ sam jquery go nie pobierze. Wpadłem na pomysł aby plik json był generowany przez plik php Kod ... while ($row=mysqli_fetch_array($result)){ $data[] = array( 'id' => $ll, 'sname' => stripslashes(trim($row['nazw'])), 'city' => stripslashes(trim($row['miejsce'])), 'tel' => stripslashes(trim($row['telefon'])), ...); $ll++; } echo json_encode($data); gdzie w $data mam tablicę z danymi do wyrzucenia. Sam plik wykonuje się bez błędów i "drukuje" to co powinien. Jednak taki plik nie chce się wczytać przez jQuery. Ilość danych do zaczytania do tablicy jest duża i szybko rośnie, w związku z tym chciałem aby dane zaczytały się przez AJAX. Jednym zdaniem: statyczny plik json zaczytuje się bez problemu, dynamicznie generowany w php nie zaczytuje się. Macie jakiś pomysł jak to ugryźć? Problem udało mi się rozwiązać. Męczyłem się z tym ok. tygodnia. "Uruchamianie" tabeli i ładowanie danych do niej Kod jQuery(function ($) { jQuery('.footable').footable({ "columns": $.get('columns.json'), "rows": $.get('lk.php') }); }); Natomiast końcówka pliku lk.php (generującego plik json) Kod header("Content-Type: application/json");
echo json_encode($data); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 06:10 |